Furtuni în mai multe judeţe din ţară: Stâlpi de electricitate doborâţi de vânt, în Dâmboviţa. Peste 3.000 de consumatori din Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi, fără energie electrică

Vântul puternic a doborât cinci stâlpi de electricitate, duminică seară, în judeţul Dâmboviţa, unde s-au produs şi inundaţii în urma ploilor torenţiale, în oraşul Găeşti. Peste 3.000 de consumatori din 11 localităţi din judeţele Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi au rămas fără energie electrică, în urma furtunilor.

1052 afișări
Imaginea articolului Furtuni în mai multe judeţe din ţară: Stâlpi de electricitate doborâţi de vânt, în Dâmboviţa. Peste 3.000 de consumatori din Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi, fără energie electrică

Furtuni în mai multe judeţe din ţară: Stâlpi de electricitate doborâţi de vânt, în Dâmboviţa. Peste 3.000 de consumatori din Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi, fără energie electrică (Imagine: Costi Tudor/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, un drum comunal din localitatea Crângurile este blocat duminică seară după ce cinci stâlpi din beton care susţin reţeaua de distribuţie a energiei electrice au căzut pe carosabil din cauza vântului puternic.

Echipele de pompieri se află la faţa locului pregătite să intervină pentru eliberarea carosabilului, însă aşteaptă ca Electrica să întrerupă alimentarea cu electricitate în zonă pentru ca operaţiunea să se desfăşoare în siguranţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, Eduard Ţelea.

Comuna Crângurile nu este singura afectată de furtună. În oraşul Găeşti a plouat torenţial timp de câteva zeci de minute, o casă şi o curte fiind inundate.

Judeţul Dâmboviţa s-a aflat, duminică seară, sub avertizare cod galben.

Peste 3.000 de consumatori din 11 localităţi din Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi, fără energie electrică

Peste 3.000 de consumatori din 11 localităţi din judeţele Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi au rămas fără energie electrică, în urma furtunilor care au avut loc duminică după-amiază.

Potrivit datelor anunţate de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa, la Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, care a avut loc la Palatul Victoria, fenomenele meteorologice au afectat în totalitate trei linii de medie tensiune, cu 117 posturi de transformare, din judeţele Argeş, Vâlcea şi Mehedinţi.

În total au rămas fără energie electrică 3.489 de consumatori din localităţile Rucăr (judeţul Argeş), Slasoma, Padina, Vlădaia (Mehedinţi), Brezoi, Câineni, Racoviţa, Băişoara, Titeşti, Perişani, Slătioara şi Mateeşti (Vâlcea).

Maricel Popa a dat asigurări că, până luni dmineaţă, localităţile afectate vor fi realimentate cu energie electrică, în prezent 15 echipe fiind pe teren pentru remedierea defecţiunilor.

Până la încheierea comandamentului, din cele 12 localităţi afectate, reprezentaţii companiei de electricitate reuşiseră realimentarea cu energie a localităţii Rucăr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici