FURTUNILE au făcut ravagii în Moldova: Un copil de 13 ani a murit după ce a fost lovit de fulger/ Un bărbat, rănit după ce un copac i-a căzut peste maşină | VIDEO

Un bărbat a fost rănit după ce un copac a căzut, joi, din cauza ploilor, peste maşina pe care o conducea, în Bârlad, judeţul Vaslui. Şi în Bacău sunt probleme, iar autorităţile supraveghează râul Slănic, pentru a vedea dacă se impune evacuarea zonei, acesta fiind aproape ieşit din matcă.

3273 afișări
Imaginea articolului FURTUNILE au făcut ravagii în Moldova: Un copil de 13 ani a murit după ce a fost lovit de fulger/ Un bărbat, rănit după ce un copac i-a căzut peste maşină | VIDEO

FURTUNILE au făcut ravagii în Moldova: Un copil de 13 ani a murit după ce a fost lovit de fulger/ Un bărbat, rănit după ce un copac i-a căzut peste maşină

Circulaţie îngreunată pe trei drumuri naţionale din cauza apei acumulate pe carosabil 

Circulaţia este îngreunată pe trei drumuri naţionale din cauza apei acumulate pe suprafaţa carosabilă, două în judeţul Bacău şi unul în judeţul Vrancea, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Trei drumuri naţionale au mai rămas cu circulaţia îngreunată din cauza apei acumulate pe suprafaţa carosabilă, două în judeţul Bacău şi unul în judeţul Vrancea, respectiv DN 11, între kilometrii 96 şi 106, pe raza localităţii Oituz, judeţul Bacău, DN 12B, kilometrul 10+500 de metri, la intrarea în localitatea Slănic Moldova dinspre Târgu Ocna, tot în judeţul Bacău şi DN 2N, la kilometrul 53, în localitatea Jitia din judeţul Vrancea.

Circulaţia rutieră pe aceste drumuri nu este oprită total, însă se desfăşoară cu dificultate până la degajarea tronsoanelor afectate.

Cozi de sute de metri pe străzile din Iaşi şi tramvaie blocate, din cauza apei de pe drumuri

Străzile din mai multe cartiere ieşene au fost inundate joi seara din cauza gurilor de canal care au refulat după ce, timp de aproape două ore, a plouat torenţial. În intersecţii s-au format cozi pe câteva sute de metri, iar tramvaiele au rămas blocate.

Autoturismele care au tranzitat joi seară oraşul Iaşi abia au reuşit să circule, creându-se cozi pe câteva sute de metri în principalele intersecţii din oraş.

Astfel, în cartierul Tătăraşi, în zona Baş Ceauş, apa a ajuns să aibă câţiva zeci de centimetri, situaţia fiind similară în intersecţia din zona Tudor Vladimirescu.

Mai mult, pe strada Sfântu Lazăr, canalizările înfundate au făcut ca apa să ajungă până la portierele maşinilor.

De asemenea, un tramvai al Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi a rămas blocat pe traseu din cauza ploii torenţiale. Astfel, din pricina unei defecţiuni tehnice, tramvaiul s-a oprit pe Calea Chişinăului şi a aşteptat zeci de minute intervenţia unui alt mijloc de transport din cadrul companiei, pentru a-l duce la depou.

Totodată, în zona Dancu, mai multe curţi au fost inundate.

"CTP Iaşi a înlocuit tramvaiele cu autobuze pe traseul 3, în zona Dancu. De asemenea, pe traseele 7 şi 8 sunt deviate vagoanele prin zona Podu Roş. Circulaţia tramvaielor pe mai multe trasee a fost blocată ori îngreunată, din cauza vremii capricioase din această după-amiază. În plus, în cazul tramvaielor de pe traseul 3, circulaţia a fost blocată din cauza unei cantităţi mari de apă adunate în Rondul Dancu", au declarat reprezentanţii CTP Iaşi.

Bacău: Un copil de 13 ani a murit după ce a fost lovit de fulger în timp ce se afla într-o pădure 

Un băiat în vârstă de 13 ani din judeţul Bacău a murit joi, după ce a fost lovit de un fulger, în timp ce se afla într-o pădure din comuna Coţofăneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, copilul se afla într-o pădure din localitatea Coţofăneşti, moment în care a fost lovit de fulger.

"La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj de ambulanţă, dar personalul medical a încercat resuscitarea copilului fără succes. Din păcate, echipajul medical nu a putut decât să constate decesul", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Cepoi, reprezentantul ISU Bacău.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz, pentru moarte suspectă.

"Din informaţiile pe care le deţinem, băiatul de 13 ani se afla într-o pădure, alături de fratele său, iar, la un moment dat ar fi fost lovit de fulger. Fratele victimei se afla la distanţă de aceasta din urmă, astfel că nu a păţit nimic, nu are vreo leziune", a spus Cătălina Creţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

În ultimele 24 de ore, în Bacău a plouat extrem de mult, judeţul aflându-se în continuare sub avertizare cod galben de ploi şi atenţionare hidrologică cod portocaliu de inundaţii.

Un bărbat, rănit după ce un copac i-a căzut peste maşină

Potrivit reprezentanţilor ISU Vaslui, un bărbat a fost rănit după ce, peste maşina pe care o conducea, în Bârlad, judeţul Vaslui, a căzut un copac, din cauza furtunii. Starea şoferului este bună, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Am fost chemaţi pentru descarcerarea unei persoane dintr-o maşină peste care a căzut un copac, în urma furtunii care a avut loc la Bârlad. La faţa locului, echipajele noastre, ale Serviciului de Ambulanţă şi ale Poliţiei au constatat că persoana a ieşit singură din vehicul. Arborele a căzut peste autoturism, dar a provocat doar pagube materiale", a spus căpitanul Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Şi în Bacău sunt probleme, aproximativ 300 de gospodării fiind afectate de precipitaţiile din ultimele ore. Pompierii intervin pentru a scoate apa din casele oamenilor, cele mai mari pagube din judeţ fiind înregistrate în oraşul Slănic Moldova.

"Nouă căi de acces rutier şi pietonal (poduri şi podeţe - n.r.) sunt grav avariate. De asemenea, există multe diguri de protecţie grav avariate, creşterea nivelului râului Slănic punând în real pericol foarte multe case, inclusiv un bloc de locuinţe în staţiunea Slănic Moldova. Apa potabilă este dată în continuare cu program, pentru că sunt avarii la staţia de apă", a declarat joi, corespondentului Mediafax, primarul localităţii Slănic Moldova, Gheorghe Baciu.

De asemenea, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi au spus că mai multe echipe intervin pentru îndepărtarea aluviunilor de pe carosabil, pe DN 2G, în localitatea Scorţeni, din judeţul Bacău.

"Avem circulaţie îngreunată pe DN 11, la km 103-104, în extravilanul localităţii Hârja, tot din judeţul Bacău. Acolo se circulă alternativ, pe o bandă de mers. Mai mult, a crescut considerabil volumul râului Slănic, care s-a dezlănţuit după ploile abundente", au arătat reprezentanţii DRDP Iaşi.

Potrivit acestora, este supravegheat atent râul Slănic, care aproape a ieşit din matcă, pentru a vedea dacă se impune evacuarea zonei.

Totodată, în Iaşi, reprezentanţii municipalităţii intervin alături de cele ale ISU, pentru a elimina apa de pe străzi, pentru a menţine un trafic în condiţii normale, după ce, vreme de aproximativ o oră, a avut loc o rupere de nori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici