FURTUNILE provoacă dezastru în ţară: Trei persoane din Neamţ, între care un bebeluş, salvate după ce casa le-a fost măturată de ape/ Zeci de gospodării au fost inundate, în Alba şi Botoşani | FOTO

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare cod portocaliu de ploi abundente pentru 12 judeţe din nordul şi centrul ţării, valabilă de vineri, de la ora 15.00, până sâmbătă dimineaţă, la ora 06.00. Mai multe judeţe au fost afectate de viituri, furtuniile provocând pagube majore.

2649 afișări
Imaginea articolului FURTUNILE provoacă dezastru în ţară: Trei persoane din Neamţ, între care un bebeluş, salvate după ce casa le-a fost măturată de ape/ Zeci de gospodării au fost inundate, în Alba şi Botoşani | FOTO

Furtunile provoacă dezastru în ţară: Trei persoane din Neamţ, între care un bebeluş, salvate după ce casa le-a fost măturată de ape/ Zeci de gospodării în Alba şi Botoşani | FOTO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Trafic rutier blocat pe DN 57, în judeţul Caraş-Severin, din cauza căderilor de pietre de pe versant

Traficul rutier este blocat, vineri seara, pe Drumul Naţional 57, între Naidaş şi Moldova Nouă, în judeţul Caraş-Severin, în urma căderilor de pietre de pe versant. Mai multe echipaje de Poliţie şi ale ISU acţionează pentru eliberarea carosabilului.

Potrivit ISU Caraş-Severin, din cauza ploilor din ultima vreme, sunt căderi de pietre de pe versant pe DN 57, între Naidaş si Moldova Nouă, mai multe echipaje lucrând la degajarea carosabilului.

„Căderi de pietre de pe versant pe DN57, între Naidaş şi Moldova Nouă. Acţionează SDN Orşova-District Moldova Nouă, Poliţie, un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Moldova Nouă şi a început deplasarea către locul intervenţiei şi un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa cu două motopompe”, arată ISU Caraş-Severin.

Judeţul Caraş-Severin este sub cod galben de precipitaţii până sâmbătă dimineaţa.

Zeci de gospodării inundate într-un sat din Botoşani după o rupere de nori

Peste 40 de gospodării au fost inundate, vineri după-amiaza, în satul Drislea, comuna Truseşti, din judeţul Botoşani după o rupere de nori, pompierii militari şi voluntari intervenind în peste 30 de localităţi afectate de ape în judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, ploile care au căzut vineri după-amiaza au creat probleme în 32 de localităţi, cea mai gravă situaţie fiind în satul Drislea din comuna Truşeşti, unde pârâul Valea Ciolpanilor au ieşit din matcă şi a inundat 40 de gospodării.

Apa a intrat şi în 16 locuinţe din satul Iacobeni, comuna Dângeni, mai multe echipaje ale pompierilor militari şi voluntari intervenind pentru scoaterea apei din locuinţe.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu, a declarat că pompierii militari şi voluntari au fost solicitaţi să intervină pentru înlăturarea efectelor generate de ploile abundente şi de vântul puternic în 32 de localităţi.

“S-a intervenit pentru evacuarea apei din gospodării, înlăturarea arborilor căzuţi pe carosabil, decolmatarea şanţurilor şi îndepărtarea aluviunilor de pe drumurile judeţene şi naţionale. Un bărbat de 58 de ani din Blăndeşti, rămas captiv pe imaşul comunei după ce pârâul Burla a ieşit din matcă, a fost salvat de pompieri şi trei cetăţeni din zonă. Bărbatul s-a refugiat pe un loc înalt şi striga după ajutor. În statul Drislea, comuna Truşeşti, circa 40 de gospodării au fost inundate, la faţa locului intervenind pompierii militari şi voluntari pentru evacuarea apei”, a spus Dorina Lupu.

Judeţul Botoşani se află sub avertizare cod portocaliu de ploi, valabil până sâmbătă dimineaţa, la ora 06.00.

Trei persoane din Neamţ, între care un bebeluş, salvate după ce casa le-a fost măturată de ape

Trei persoane, între care un bebeluş, au fost salvate de pompieri, vineri, după ce casa în care locuiau în satul Buşmei, judeţul Neamţ, a fost afectată grav de inundaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pompierii nemţeni au fost solicitaţi să intervină vineri după-amiază în mai multe comune din judeţ, în urma inundaţiilor care au avut loc, după ploile abundente din ultimele ore.

Trei persoane, între care se afla şi un copil de numai un an, au fost luate de salvatori din calea apelor, din satul Buşmei, unde inundaţiile au afectat mai multe gospodării.

"Am acţionat în comunele Farcaşa, Borca, Grinţieş şi Poiana Teiului, alături de echipaje ale Detaşamentului Târgu Neamţ. Au fost salvate trei persoane dintr-o casă aflată în satul Buşmei, comuna Farcaşa, unde sunt inundaţii. Una dintre persoanele salvate este un copil de un an", a spus Ciprian Mitrea, purtătorul cuvânt al ISU Neamţ.

Judeţul Neamţ se află sub avertizare meteorologică de ploi până sâmbătă diineaţa, la ora 06.00.

Zeci de gospodării şi străzi inundate în Alba Iulia

Pompierii intervin, vineri, pentru evacuarea apei din circa 30 de gospodării din mai multe cartiere din Alba Iulia, afectate de inundaţii după o ploaie puternică. Traficul este îngreunat pe mai multe străzi, canalizările nefăcând faţă volumului mare de precipitaţii.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au informat că pompierii intervin, vineri, cu autospeciale şi motopompe pentru evacuarea apelor din circa 30 de gospodării, din cartierele Miceşti, Bărăbanţ şi Pâclişa. Apa a ajuns în curţi, pivniţe, dar şi în casele oamenilor. De asemenea, şi alte gospodării au fost inundate, însă apele s-au retras şi nu a mai fost nevoie de intervenţie pompierilor.

Au fost inundate şi cele mai circulate străzi din Cetate şi Centru, iar circulaţia se desfăşoară cu dificultate, pentru că nivelul apei pe carosabil, în unele locuri, depăşeşte 30 de centimetri.

Apa a trecut de nivelul bordurii şi a inundat trotuarele, făcând imposibilă circulaţia pietonilor.

Totodată, proprietarii teraselor din Cetatea Alba Carolina şi Bulevardul Transilvaniei, zona turistică a oraşului, se plâng că după fiecare furtună iese canalizarea, iar mirosul urât îndepărtează turiştii.

Şi de această dată mai multe terase au fost inundate.

Ploaia torenţială a durat circa 45 de minute, iar apoi a ieşit soarele.

Judeţul Alba s-a aflat sub cod galben de inundaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici