Gabriel Popescu ar putea obţine despăgubiri de 50.000 de euro, după ce i-a ars Ferrariul

Fostul fotbalist Gabriel Popescu a obţinut, în primă instanţă, despăgubiri morale de peste 50.000 euro, după ce, în aprilie 2006, i-a luat foc autoturismul Ferrari în timp ce circula pe autostrada Bucureşti-Piteşti, vehiculul fiind nou, iar firma de leasing a primit despăgubiri de 285.000 euro.

344 afișări
Imaginea articolului Gabriel Popescu ar putea obţine despăgubiri de 50.000 de euro, după ce i-a ars Ferrariul

Gabriel Popescu ar putea obţine despăgubiri de 50.000 de euro, după ce i-a ars Ferrariul

Autoturismul fostului fotbalist Gabriel Popescu, un Ferrari 612 în valoare de 200.000 de euro, fabricat în 2006, a luat foc la kilomentrul 66 al autostrăzii Bucureşti-Piteşti, fiind distrusă în totalitate. Popescu, aflat singur în maşină, a reuşit să coboare la timp din autoturismul pe care şi-l cumpărase în leasing cu două săptămâni în urmă. Pompierii deplasaţi la faţa locului şi reprezentanţii firmei de asigurări susţineau că incendiul ar fi putut fi provocat de o defecţiune la transmisie.

Gabriel Popescu, alături de societatea Olimp SA, a solicitat despăgubiri de la Ferrari, adresându-se în acest sens, în mai 2009, Secţiei Comerciale a Tribunalului Bucureşti.

Instanţa a decis, în 27 aprilie, admiterea în parte a acţiunii, obligând pârâta (Ferrari) la plata către reclamanta SC Olimp SA a sumei de 285.750,93 de euro, care reprezintă totalul cheltuielilor efectuate pentru dobândirea autoturismului marca Ferrari 612 scoglietti F1 (2006) ce a făcut obiectul contractului de leasing financiar 747/03/2006.

Totodată, instanţa obligă pârâta la plata sumei de 44.349,90 de euro reprezentând dobânda legală aferentă sumei de 285.750,93 de euro, calculată de la data efectuării plăţilor până la data introducerii acţiunii. Obligă pârâta la plata către reclamantul Gabriel Popescu a sumei de 50.000 de euro cu titlu de daune morale. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 57.687,18 lei către reclamantă.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti în termen de 15 zile de la comunicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici