Gabriela Firea spune că a fost ameninţată după ce a anunţat că o companie din Turcia a câştigat licitaţia pentru 400 de autobuze

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că, după ce a anunţat rezultatul licitaţiei pentru cele 400 de autobuze destinate RATB, a primit ameninţări prin care i se reproşa faptul că a fost desemnată câştigătoare compania din Turcia, şi nu din altă ţară.

15824 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea spune că a fost ameninţată după ce a anunţat că o companie din Turcia a câştigat licitaţia pentru 400 de autobuze

Gabriela Firea: Am primit ameninţări prin care se revendica de ce compania din Turcia a câştigat licitaţia pentru cele 400 de autobuze destinate RATB

"Imediat după conferinţa de presă susţinută azi (luni -n.r.) la prânz, în care am anunţat finalizarea comisiei de licitaţie şi că în curând vom avea 400 de autobuze Euro 6 am primit mai multe ameninţări pe Facebook şi email. Pe scurt ce anume se revendica, de ce o companie din Turcia a câştigat licitaţia, şi nu din altă ţară", a declarat Gabriela Firea, luni seară, la România TV.

Primarul general a arătat că este coordonator principal de credite, aprobă bugetul, dar că nu face parte din comisia de licitaţie, acest lucru fiind rezolvat de către comisiile special aprobate.

"Ceea ce se spune în aceste ameninţări ar însemna o încălcare a legii, încercând să obligi un primar să dea câştigător o companie sau alta. Dacă sunt semne de întrebare, sunt instituţii care pot să verifice ce s-a realizat. Au fost patru ofertanţi, dar în final au rămas Mercedes şi Otokar. A câştigat compania din Turcia, Otokar, care e înfiinţată în 1963 şi are contracte în toate capitalele europene. Nu primarul general selectează companii, ţara de origine a unor produse, ca primarul să primească ameninţări că i se va întâmpla ceva personal, soţului, copiilor, să avem grijă cum mergem pe stradă, că lucrurile nu vor rămâne aşa", a mai spus Firea.

Primarul general a anunţat, luni, compania care a câştigat licitaţia pentru înnoirea parcului auto al RATB cu 400 autobuze. Astfel, PMB va cumpăra cele 400 de vehicule de la compania turcească Otokar Europe cu suma de 250.000 de euro, plus TVA, pentru fiecare vehicul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici