Gabriela Firea: Am primit peste 5.000 de solicitări pentru procedurile FIV

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că a primit peste 5.000 de solicitări din partea persoanelor care doresc să beneficieze de sprijinul oferit de la stat pentru procedurile de fertilizare in vitro (FIV).

466 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Am primit peste 5.000 de solicitări pentru procedurile FIV

Gabriela Firea: Am primit peste 5.000 de solicitări pentru procedurile FIV

„ Am primit peste 5.000 de solicitări din partea persoanelor care doresc să beneficieze de sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei pentru procedurile FIV. Înregistrarea dosarelor este în lucru şi până acum au fost introduse în sistem peste 1.000 de solicitări. Mâine (vineir - n.r.) se va întruni comisia de analiză care va verifica documentele şi va declara eligibile primele dosare”, spune Gabriela Firea, joi, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul spune că pot fi trimise în continuare dosare, procesul de înscriere fiind continuu, astfel că oricine poate avea şansa de a primi sprijinul financiar în valoare de 3.000 de euro.

„Toate dosarele transmise acum sunt valabile şi în anul 2023. Avem resursele necesare pentru a deconta 12.500 de proceduri FIV acum şi anul viitor. Mai mult, avem promisiunea coaliţiei de guvernare că se vor găsi bani în plus, dacă vor exista solicitări. Citesc toate mesajele pe care mi le transmiteţi şi sunt la curent cu problemele pe care le ridicaţi pe grupurile de infertilitate. Ştim că sunteţi dornici să aflaţi veşti despre dosarele dumneavoastră. Colegii mei depun eforturi susţinute pentru preluarea, înregistrarea şi analizarea dosarelor”, a mai spus Firea.

În 2023, procesarea documentelor va începe în 9 Ianuarie dar dosarele pot fi trimise continuu pe adresa de e-mail natalitate@mfamilie.gov.ro.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse oferă un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro persoanelor care se confruntă cu infertilitatea şi doresc să devină părinţi cu ajutorul procedurilor de fertilizare in vitro. Se pot înscrie femeile între 20 şi 45 de ani, care au indicaţia medicală pentru astfel de proceduri. Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici