Gabriela Firea amână anunţul privind decizia pe taxa Oxigen

  • Gabriela Firea amână suspansul în ceea ce priveşte taxa Oxigen .
  • Edilul a anunţat că va ţine o conferinţă de presă cu acest subiect abia în cursul zilei de marţi.
  • Dacă nu va renunţa la taxă, aceasta ar urma să intre în vigoare de la 1 martie.
4185 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea amână anunţul privind decizia pe taxa Oxigen

Gabriela Firea amână anunţul privind decizia pe taxa Oxigen

Primarul Capitalei a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că luni va ţine o conferinţă de presă şi va anunţa ce decizie va lua în privinţa taxei Oxigen, însă, luni a revenit şi a transmis că va face declaraţii marţi, la ora 11.00.

Joia trecută, Gabriela Firea a organizat un referendum pe Facebook, în urma căruia ar fi primit peste 15.000 de mesaje, dintre care 90% de renunţare la taxa Oxigen.

Dacă nu va renunţa la taxă, aceasta ar urma să intre în vigoare de la 1 martie.

Începând cu această dată, maşinile sub Euro 4 vor plăti vinieta, iar maşinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul oraşului. Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021.

Mai mult, potrivit unui amendament al acestui proiect, maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2, nu vor mai avea voie deloc în Bucureşti de la 1 ianuarie 2022, iar pentru cele Euro 3 restricţia este valabilă din anul 2024.

Potrivit aceluiasi amendament, sunt exceptate de la plata vinietei scuterele si motocicletele, dar si autovehiculele cu norma de poluare Euro 3 care funcţionează cu GNL, GNC şi GPL.

Pentru maşinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 va costa 5 lei pe zi.

Şoferii care circulă fară vinieta corespunzătoare vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 1.500 la 2.000 de lei.

Tarifele variază în funcţie de gradul de poluare al maşinii, de la 500 de lei la 1.900 de lei pe an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
firea,
oxigen,
vinietă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici