Gabriela Firea anunţă ca judecătorul sindic ar putea declara mâine falimentul RADET

Gabriela Firea a făcut apel, marţi, la consilierii generali să voteze înfiinţarea unei noi companii municipale, în contextul în care, spune Firea, judecătorul sindic ar declara, miercuri, falimentul RADET. USR a anunţat deja că nu votează înfiinţarea unei noi companii.

473 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea anunţă ca judecătorul sindic ar putea declara mâine falimentul RADET

Gabriela Firea anunţă ca judecătorul sindic ar putea declara mâine falimentul RADET

„Aşa cum am mai spus, în şedinţa anterioară de instanţă, judecătorul sindic a spus că, dacă la următorul termen, care este mâine, ANAF nu vine cu o propunere fermă, RADET va intra în faliment. ANAF are mandat ca mâine să solicite o nouă prorogare, dar mergând pe logica şedinţelor de instantă este mai mult decât posibil ca judecătorul sindic să facă ce a anunţat deja, adică să declare falimentul RADET”, a declarat, marţi, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, sistemul de termoficare din Bucureşti este cel mai mare din Europa, după cel din Moscova. „Problema se pune aşa: nu suntem noi vinovaţi de starea în care se află RADET-ul, dar acum avem răspunderea de a rezolva problema. Este vorba de 1,8 milioane de bucureşteni racordaţi la RADET. Este al doilea cel mai complex şi vast sistem de termoficare după cel din Moscova. Nu există posibilitatea înlocuirii acestuia, decât într-o perioadă foarte îndelungată de timp şi cu costuri foarte mari. Datoria noastră este să salvăm ce am moştenit, să reparăm toate conductele, să le reabilităm, să le modernicăm. Şi am început asta deja. Pentru a continua acest proces de modernizare, trebuie să existe o entitate care să preia RADET-ul, toţi angajaţii şi să asigurăm continuitatea alimentării cu apă caldă şi căldură a cetăţenilor”, spune primarul general.

Edilul a reamintit faptul că a făcut apel chiar şi al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în ceea ce priveşte problema RADET.

„Am scris şi CSAT şi Guvernului şi Parlamentului şi am atras atenţia. Există o leg în vigoare care trebuie să fie respectată. Cine spune să nu votăm acest proiect, este o afirmaţie criminală la adresa cetăţenilor, o afirmaţie meschină. Soluţia discutată şi cu liderii grupurilor politice din CGMB este înfiinţarea a două companii municipale, Termoenergetica şi Termoenergetica Servicii”, declară Firea.

Edilul Capitalei a mai spus că în blocurile racordate la RADET nu locuiesc doar simpatizanţii PSD.

„Să ştiţi că în blocurile racordate la RADET sunt cetăţeni simpli, care nu sunt doar PSD-işti, ci şi simpatizanţi ai PNL sau USR. Fac apel la discernământul vostru. Nu cred că certurile îşi au rostul. Au trecut anii când unii politicieni îşi făceau notorietate prin certuri. De aceea am dorit să purtăm un dialog. Aceasta este soluţia salvatoare. Vă rog să vă plecaţi cu gândul la cetăţeni, să votaţi doar cu gândul la cetăţeni. Fac tot ce îmi stă putere să duc informaţia corectă la cetăţeni, cu ce s-a petrecut în ultima perioadă cu RADET. Dacă doar arătăm cu degetul, nu rezolvăm nimic. Oamenii vor de la noi soluţii. Asta este soluţia”, a mai precizat Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici