Gabriela Firea atacă din nou Executivul: Guvernul nu a făcut nici măcar o cerere de atragere de fonduri europene pentru Centura Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat, în debutul şedinţei CGMB de joi, dezinformări referitoare la preluarea Centurii Capitalei de către Primărie de la CNAIR, precizând că Guvernul nu a depus până acum nicio cerere de atragere de fonduri europene pentru acest obiectiv.

1049 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea atacă din nou Executivul: Guvernul nu a făcut nici măcar o cerere de atragere de fonduri europene pentru Centura Capitalei

Gabriela Firea: Guvernul nu a făcut nicio cerere de atragere de fonduri europene pentru Centura Capitalei

"În teren, lucrurile sunt mai mult decât neplăcute, am exprimat-o cu toţii, toţi consilierii. Guvernul, prin CNAIR, nu a finalizat nici măcar jumătate din Centura ocolitoare a Bucureştiului, din 74 de kilometri sunt finalizaţi circa 28 de kilometri. Câţi ani ne mai trebuie pentru a extinde la patru benzi Centura ocolitoare a Bucureştiului? Din prima zi de primar general, am tramsmis solicitarea de a se transfera de la ministerul Transporturilor, respectiv CNAIR, către Primăria Capitalei acest obiectiv de investiţii în vederea finalizării şi administrării. Prima dată ni s-a spus nu pentru că s-ar pierde fonduri europene. Guvernul nu a făcut nicio cerere de atragere de fonduri europene la Centura Capitalei . Ea nu poate fi depusă prea curând pentru că Centura nu are cadastru nu este în totalitate", a declarat Gabriela Firea, în debutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Edilul a acuzat şi dezinformări de natură juridică.

"Ultima dezinformare pe care am aflat-o din gura unui membru al Cabinetului, care nici nu e responsabil de acest obiectiv. Ni s-a transmis aseară că de fapt nu exista posibilitatea juridică ca Municipiul Bucureşti să administreze şi suprafaţa care se află pe raza unui alt UAT (unităţi administrativ teritoriale -n.r.). Voi trimite o copie către CNAIR şi Guvern a legii care spune negru pe alba ceea ce credeam că se cunoaşte şi anume că orice primărie poate să deţină şi în proprietate şi în administrare atât bunuri, terenuri, alte obiective nu există nicio interdicţie, nici lege, nici de altă natură", a mai spus Gabriela Firea.

Anterior, primarul general al Capitalei a acuzat Guvernul că blochează proiectele de investiţii ale Primăriei Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici