Gabriela Firea, aviz favorabil pentru Ministerul Familiei: Toţi copiii să primească educaţie sanitară

  • Gabriela Firea a primit avizul comisiilor parlamentare pentru a ocupa funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse.
  • Printre altele, Firea a vorbit despre subiectele educaţia sexuală în şcoli şi avort.
1755 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, aviz favorabil pentru Ministerul Familiei: Toţi copiii să primească educaţie sanitară

Gabriela Firea, aviz favorabil pentru Ministerul Familiei: Toţi copiii să primească educaţie sanitară

În cadrul audierilor, Gabriela Firea a anunţat că principalele obiective ale noului minister sunt creşterea alocaţiilor pentru copii, deschiderea de creşe în comunităţile care au nevoie, inclusiv în clădirile de birouri, şi acordarea de facilităţi fiscale familiilor cu mulţi copii.

Facilităţi ar putea primi şi firmele care oferă bonusuri angajaţilor pentru copii şi familiile care vor să-şi achiziţioneze maşini cu 7 locuri.

De asemenea, ministerul va facilita acordarea de credite pentru tinerii căsătorităţi şi va întări programul „şcoala după şcoală”.

În timpul audierilor, Gabriela Firea a fost întrebată de ce a fost înfiinţat Ministerul Familiei.

„Are treabă la Senat şi o familie cu copii, nu i s-a dat un job Gabrielei Firea, s-a pus în prim-plan problematica familiei”, a explicat Firea, ministrul propus de PSD pentru Ministerul Familiei.

Gabriela Firea a fost întrebată dacă susţine educaţia sexuală în şcoli.

„Susţin cu tărie ca toţi copiii să beneficieze de educaţie sanitară care să cuprindă şi noţiuni legate de specialitate.... Educaţia să fie făcută de specialişti şi cu acordul familiei.... Este important să stabilim la ce vârstă astfel încât să avem din ce în ce mai puţine mame minore”, a mai spus reprezentanta PSD.

Gabriela Firea a vorbit şi despre problema avortului.

„Voi milita pentru drepturile femeilor, ele să decidă de propria viaţă, propriul corp, dar şi să aibă acces la servicii medicale şi de consiliere”, a adăugat Firea.

În favoarea avizului au votat 38 de parlamentari, iar împotrivă au fost 18 senatori şi deputaţi. Patru parlamentari s-au abţinut de la vot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici