Gabriela Firea, de Ziua Internaţională a Tineretului: Avem peste 5,5 milioane de tineri între 14 şi 35 de ani

Ministrul Familiei Gabriela Firea spune că în România sunt peste 5,5 milioane de tineri, între 14 şi 35 de ani. Serbăm astăzi un sfert din populaţie, spune ministrul într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului.

282 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, de Ziua Internaţională a Tineretului: Avem peste 5,5 milioane de tineri între 14 şi 35 de ani

Gabriela Firea, de Ziua Internaţională a Tineretului: Avem peste 5,5 milioane de tineri între 14 şi 35 de ani

„La mulţi ani, tinerilor! Azi este ziua voastră, a tuturor tinerilor din lume. Din 1999 încoace, în fiecare zi de 12 August sărbătorim Ziua Internaţională a Tineretului”, a scris vineri pe Facebook Gabriela Firea.

Ea spune că una dintre marile realizări reuşite este aprobarea Legii Tinerilor.

„În sfârşit, există un document care îi apără şi sprijină pe tineri, dar care obligă şi autorităţile să le acorde acestora importanţa cuvenită. Tot împreună vom reuşi realizarea Strategiei naţionale a tinerilor”, afirmă Gabriela Firea.

Ea aminteşte de programele majore adresate tinerilor: Family Start, ajutor financiar sub forma unui credit garantat de stat pentru familiile la început de drum, şi Student Invest, ajutor financiar, sub forma unui credit garantat de stat pentru studenţii din România.

Ministrul Familiei anunţă că la concursul naţional de proiecte pentru tineri şi studenţi au fost înscrise în concurs 53 de proiecte pentru tineri şi 36 de proiecte pentru studenţi. Cele mai bune vor primi finanţare din partea ministerului.

„În România, serbăm astăzi un sfert din populaţie pentru că avem peste 5,5 milioane de tineri, între 14 şi 35 de ani, potrivit ultimelor date statistice”, adaugă ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici