Gabriela Firea, despre faptul că sora sa va pleca de la Garda de Mediu: Trebuie să lase loc agramaţilor

Gabriela Firea a declarat, vineri, referitor la faptul că sora sa, Angelica Cobzaru, va pleca de la Garda de Mediu, că aceasta are două facultăţi şi un doctorat în protecţia mediului, iar acum „trebuie să lase loc sponsorilor PNL şi agramaţilor”.

4427 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, despre faptul că sora sa va pleca de la Garda de Mediu: Trebuie să lase loc agramaţilor

Gabriela Firea, despre faptul că sora sa va pleca de la Garda de Mediu: Trebuie să lase loc agramaţilor

Declaraţia primarului general vine în contextul în care Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan, şi-a dat demisia, în cursul zilei de joi, în urma unor discuţii pe care le-a avut cu ministrul Mediului, Costel Alexe. Odată cu ea, va pleca şi sora primarului Gabriela Firea, care ocupa funcţia de director de cabinet al Gabrielei Dorojan.

„Sora mea, neavând 3 la Bac, că aşa se promovează, nefiind sponsor PNL, nefiind agramată, având două facultăţi, realizate cu adevărat, nu copii după diplome şi un doctorat în protecţia mediului, nu mai poate să lucreze în domeniu, trebuie să lase loc unora cu 3, unora care s-au ocupat de Cadastru, sponsorilor PNL şi agramaţilor. Ea a avut oferte şi propuneri de a fi mult mai mult decât de a fi şeful de cabinet al comisarului Gărzii de mediu, dar având în vedere că eu sunt primar general şi sunt implicată în activitatea politică, înttodeauna am sfătuit-o să nu accepte aceste avansări pentru a nu se specula că au fost făcute pe criteriul personal şi nu pe cel profesional”, a spus, vineri, Firea, la o debztare organizată de Municipalitate, pe tema poluării din Bucureşti.

Angelica Cobzaru şi Gabriela Dorojan ocupau aceste funcţii la Garda de Mediu începând din 2018. Anterior, sora edilului a lucrat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov.

Primarul Capitalei şi ministrul Mediului se află în conflict, de-a lungul acestei săptămâni ei având mai multe schimburi dure de replici. Totul a pornit de la valorile de poluare indicate de mai multe staţii independente, care indicau, sâmbătă, procente de peste 600% mai mari decât cele normale.

Costel Alexe a spus imediat după acest episod că Bucureştiul, alături de Iaşi şi Braşov, vor fi verificate săptămânal în privinţa calităţii aerului, iar autorităţile publice responsabile vor fi sancţionate pentru orice abatere.

Replica Gabrielei Firea nu s-a lăsat mult aşteptată, edilul spunând că „Nu poţi recupera în 36 de luni ce nu s-a făcut în zeci de ani”.

O zi mai târziu, în 7 ianuarie, primarul general i-a recomandat lui Alexe să se mute din Capitală, „dacă nu îi place din Bucureşti”.

Mai apoi, ministrul Mediului a venit cu recomandarea la Gabriela Firea să se mute „în” Bucureşti, subliniind că locuitorii Capitalei „inhalează otravă”.

„Am pregătit plângerea împotriva ministrului Mediului, domnul Costel Alexa (sic!), pentru că a indus panică în rândul populaţiei afirmând în emisiuni televizate şi reluând acele declaraţii pe pagina sa de socializare că în Bucureşti, cetăţenii ar trebui să poarte mască de protecţie şi că se respiră otravă. Consider că domnul Alexa (sic!) a avut sau are un interes şi politic şi patrimonial făcând aceste afirmaţii, deoarece în afara faptului că induce stare de panică în rândul populaţiei şi în rândul ambasadorilor, pune pe fugă sistemul investiţional”, a replicat Firea.

Vineri, la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a organizat o dezbatare pe tema poluării din Bucureşti. La această reuniune a fost invitat şi ministrul Mediului, însă acesta nu a fost prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici