Gabriela Firea, în război cu Elcen: Poate să-şi vândă producţia „în Honolulu”. Vom intra şi noi pe Bursă şi ne descurcăm

Gabriela Firea a declarat, miercuri, că în cazul în care conflictul RADET - Elcen se va accentua, Primăria Capitalei ar putea cumpăra energie termică de pe piaţa liberă, iar Elcen poate să-şi vândă producţia „în Honolulu”.

2907 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, în război cu Elcen: Poate să-şi vândă producţia „în Honolulu”. Vom intra şi noi pe Bursă şi ne descurcăm

G. Firea, despre producţia Elcen: Să o vândă în Honolulu. Vom intra şi noi pe Bursă şi ne descurcăm

„Primăria Capitalei trebuie să asigure continuitatea livrării apei calde şi a căldurii. Cele mai mari sume din bugetul Capitalei s-au dus şi anul acesta către transportul public şi către RADET. Aproximativ într-o lună normală, în care nu ni se taie masiv de către Ministerul de Finanţe, să spunem 300 de milioane de lei, 100 de milioane de lei merg către STB, 100 de milioane către RADET, şi mai rămânem cu 100 de milione de lei să achităm salariile angajaţilor şi să plătim toate lucrările de pe şantierele începute din Capitală”, a declarat, Gabriela Firea, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul Capitalei a precizat că în situaţia în care conflictul dintre RADET şi Elcen se va accentua, Primăria Capitalei ar putea cumpăra energie termică de pe piaţa liberă.

„Dacă nu se va putea restabili o situaţie măcar de minim respect cu Elcen, dacă condiţiile contractuale şi comerciale vor fi injuste din partea Elcen către RADET în continuare, ulterior Compania Termoenergetica, bineînţeles că nu vom sta cu mâinile în sân şi vom căuta alternative. Cred că pe plan mondial nu este Elcen-ul singura entitate care să ne furnizeze energie termică pe care să o livrăm populaţiei. Eu cred că nu suntem totuşi într-un cerc închis. Ideal ar fi să avem pe acelaşi lanţ producţie, transport, distribuţie, şi să fie aici în Bucureşti prin fuziunea care s-a dorit”, a mai precizat Firea.

Edilul Capitalei le mai transmite celor de la Elcen că, în cazul în care nu înţeleg că sunt parte integrantă a sistemului bucureştean, îşi pot vinde producţia „în Honolulu”.

„Dacă domniile lor nu înţeleg că sunt parte integrantă a acestui sistem şi poate au alte gânduri cu producţia, să o vândă în Honolulu, atunci vom intra şi noi pe Bursă, chiar dacă va fi dificil din punct de vedere tehnic, dar nu imposibil, şi ne vom descurca. Îi asigur pe bucureşteni că nu vom opri apa caldă şi căldura”, a mai declarat Firea.

La rândul său, Alexandru Burghiu, administratorul special al RADET, a declarat că în prezent Regia vrea să cumpere energie de pe piaţă, iar în acest sens se lucrează la un caiet de sarcini.

„În momentul de faţă noi achiziţionăm circa 96% energie de la Elcen (...) Putem anunţa în premieră că în momentul de faţă lucrăm la caietul de sarcini pentru achiziţia de energie termică de pe piaţă, în primă instanţă pentru zonele deficitare, astfel încât acele cartiere care suferă să revină ca distanţă aproape de sursele de producere şi starea de normalitate să revină la ordinea zilei”, a declarat Burghiu.

Gabriela Firea, în conflictul cu administratorul judiciar al Elcen: Mă voi adresa instanţei

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că se va adresa instanţei pentru atacurile din partea administratorul judiciar al Elcen. Edilul a mai declarat că cei de la Elcen ar trebui să înţeleagă că „România nu este Vestul sălbatic”.

„În ceea ce priveşte atacurile la adresa mea personal şi cele la imaginea Primăriei Municipiului Bucureşti şi a primarului general, mă voi adresa instanţei. Cred că administratorul judiciar al ELCEN trebuie să înţeleagă că suntem în România într-o ţară europeană şi nu în Vestul sălbatic”, a declarat Firea, miercuri.

Edilul mai spune că cei de la Elcen „stau pitiţi şi vor să încaseze facturi umflate”.

„Nu e normal ca relaţiile dintre noi să nu fie unele armonioase, colegiale, pentru că împreună trebuie să asigurăm agentul termic pentru populaţie. Ei profită de faptul că interfaţa cu cetăţenii o avem noi, Primăria Capitalei, prin RADET şi stau pitiţi şi vor să încaseze facturi foarte umflate”, a mai precizat Gabriela Firea.

Taguri:
firea,
radet,
elcen

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici