Gabriela Firea, în vizită la Arcul de Triumf împreună cu preşedintele Comitetului Regiunilor

Primarul general Gabriela Firea a vizitat, joi, împreună cu preşedintele Comitetului Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, Arcul de Triumf din Capitală, în cadrul primei vizite oficiale pe care acesta o efectuează de când a fost instalat în funcţie.

187 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, în vizită la Arcul de Triumf împreună cu preşedintele Comitetului Regiunilor

Gabriela Firea, în vizită la Arcul de Triumf împreună cu preşedintele Comitetului Regiunilor

„Arcul de Triumf este o investiţie finanţată cu fonduri europene. Este vorba de cinci milioane de euro, iar un milion şi jumătate de euro din partea municipalităţii. (...) În decembrie, de Ziua Naţională s-a defilat pe sub Arcul de Triumf. A fost pentru noi o sărbătoare naţională deosebită şi sperăm ca în fiecare an de Ziua Naţională să putem să venim aici să privim defilarea de sub Arcul de Triumf”, a declarat primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea.

Aceasta a explicat că banii din fonduri europene reprezintă un ajutor „extraordinar” pentru că, deşi bugetul Primăriei Capitalei este unul generos, este totuşi insuficient pentru a acoperi toate nevoile.

„Este adevărat că bugetul Capitalei este unul care poate fi considerat mare - un miliard de euro -, dar el este insuficient pentru multitudinea de probleme, de infrastructură în special, pe care le are capitala României. De aceea, sprijinul din partea Uniunii Europene şi aceste finanţări,acest ajutor pe care îl primim este extraordinar, iar cetăţenii sunt primii care apreciază această susţinere”, a mai spus Firea.

Lambertz a afirmat că românii sunt, potrivit ultimelor sondaje, cei mai încrezători în proiectul Uniunii Europene.

„Aş vrea să felicit cetăţenii României pentru încrederea pe care o manifestă faţă de Europa pentru că, conform ultimului sondaj, s-ar părea că românii sunt pe primul loc în ceea ce priveşte încrederea în Europa. Însă încrederea este ceva ce se pierde foarte repede şi mai ales ceva ce trebuie să merităm în fiecare zi, prin acţiuni concrete”, a declarat preşedintele Comitetului Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici