Gabriela Firea le răspunde membrilor USR care au depus plângere împotriva sa la Parchet: Invocă “motive administrative” pentru a lansa atacuri politice

Gabriela Firea susţine că cele şase proiectele depuse de USR sunt în diferite stadii, explicând care este regulamentul proiectului ordinii de zi al şedinţelor Consiliului General. Precizările, după ce USR a depus o plângere pentru că Firea ar fi refuzat că pună pe ordinea de zi proiectele formaţiunii.

754 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea le răspunde membrilor USR care au depus plângere împotriva sa la Parchet: Invocă “motive administrative” pentru a lansa atacuri politice

Gabriela Firea le răspunde membrilor USR care au depus plângere împotriva sa la Parchet (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

Considerăm că reprezentanţii USR invocă “motive administrative” pentru a lansa atacuri politice. (..) Între Primarul General si Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu există raport de subordonare, primarul nu poate fi acuzat de refuz nejustificat de a pune pe ordinea de zi proiectele USR, cu atat mai putin de abuz in serviciu, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

Orice proiect de hotărâre trebuie să fie însoţit de raportul compartimentului din cadrul aparatului de specialitate, cu excepţia proiectelor dezbătute în cadrul şedinţelor extraordinare. În ceea ce priveşte cele şase proiecte ale USR, acestea au fost înaintate direcţiilor de specialitate în vederea întocmirii raportului de specialitate, la două dintre ele a fost comunicat răspuns negativ de la direcţii, unul s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din data de 29.03.2017, însă a fost respins la vot, iar pentru restul de 3 proiecte până la acest moment nu este întocmit punctul de vedere al direcţiilor de specialitate, susţine Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Primăria a explicat că proiectul ordinii de zi se întocmeşte la propunerea primarului, pe baza documentaţiilor complete (raportul compartimentului de resort, avizul de specialitate şi orice alte documente considerate necesare în susţinerea acestora) , iar proiectele de hotărâre ce urmează a fi înscrise pe ordinea de zi trebuie să indeplinească condiţiile prevăzute de lege pentru a putea fi dezbătute, instituţia considerând că USR se foloseşte motive administrative pentru a lansa atacuri politice.

Uniunea Salvaţi România (USR) anunţă că a depus, miercuri, o plângere penală la adresa primarului general Gabriela Firea, pentru abuz în serviciu, deoarece, de mai multe luni "a refuzat sistematic" să pună pe ordinea de zi a şedinţelor CGMB proiectele USR.

"Conform Legii 215/2001, a administraţiei publice locale, primarul are printre altele şi atribuţii în privinţa întocmirii ordinii de zi a şedinţelor CGMB. Consilierii USR au solicitat în mod repetat introducerea acestor proiecte pe ordinea de zi a şedintelor, i-au cerut primarului Firea şi în scris să motiveze acest refuz, însă fără rezultat. Mai mult decât atât, chiar şi departamentele primăriei, aflate în subordinea Gabrielei Firea, au întârziat mai mult decât cele 30 de zile prevăzute de lege să emită avizele necesare proiectelor propuse de USR. Aceste proiecte urmăresc eficientizarea activităţii spitalelor bucureştene, o îmbunătăţire a serviciului public de deszăpezire, o rezolvare a situaţiei câinilor fără pedigree din oraş sau înfiinţarea unei comisii de imagine urbană în primărie. Unul singur dintre ele a fost introdus pe ordinea de zi după mai bine de trei luni de la depunere, şi a fost respins de votul majorităţii PSD şi ALDE", se arată într-un comunicat al Uniunii Salvaţi România, remis miercuri MEDIAFAX.

USR îl acuză pe primarul general al Capitalei că, în timp ce lasă aceste proiecte să zacă "pe undeva prin sertarele primăriei, ignorate", face experimente nereuşite pe nervii şi banii cetăţenilor, "luând măsuri heirupiste în diverse domenii".

"Concomitent, cheltuieşte sute de mii de euro pentru spectacole şi pavoazări de ocazie ale oraşului, cu elemente de o estetică îndoielnică. Indiferent din ce partid ar face parte, primarul trebuie să respecte legile şi să lucreze în interesul oraşului, colaborând şi adoptând proiecte benefice indiferent de ce partid ar fi propuse", potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici