Gabriela Firea: Noi termene de finalizare pentru Pasajul de la Piaţa Sudului şi Arcul de Triumf

Guvernul a prelungit termenele de finalizare pentru lucrările de la Pasajul de la Piaţa Sudului şi Arcul de Triumf până la 30 octombrie 2016, a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, lăsând să se înţeleagă faptul că fondurile europene alocate până acum nu se vor pierde.

1796 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Noi termene de finalizare pentru Pasajul de la Piaţa Sudului şi Arcul de Triumf

Gabriela Firea: Noi termene de finalizare pentru Pasajul de la Piaţa Sudului şi Arcul de Triumf (Imagine: Mihai Dascalescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Termenul de finalizare pentru lucrările de la Pasajul de la Piaţa Sudului şi Arcul de Triumf, stabilit pentru data de 30 iunie 2016, a fost prelungit de către Guvern până la 30 octombrie 2016, în acest moment fiind nevoie de semnarea unor acte adiţionale şi efectuarea unor plăţi, a anunţat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Guvernul, prin autorităţile care se ocupă de monitorizarea fondurilor europene, a prelungit termenul pentru aceste proiecte la 30 octombrie, tocmai pentru că era nevoie de semnarea unor acte adiţionale, iar fosta administraţie nu a iniţiat negocieri pentru a semna aceste acte. (…) Din acest motiv, termenul de astăzi (30 iunie) a fost prelungit de Guvern pentru această dată, dar este un termen acoperitor, cel puţin în cazul Arcului de Triumf nu se pune problema unei noi prelungiri după acest termen (30 octombrie)", a declarat Gabriela Firea.

Întrebată dacă Primăria poate continua investiţia fără să poată pierde fondurile europene alocate până acum, Gabriela Firea a spus că acesta este un lucru sigur şi că "până pe 30 octombrie este termenul aprobat de Guvern."

Ultimul termen de finalizare al lucrărilor la Pasajul de la Piaţa Sudului şi Arcul de Triumf fusese stabilit pentru data de 30 iunie 2016.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la finalul vizitei efectuate pe 14 iunie la Arcul de Triumf că lucrările vor fi gata la timp. De asemenea, Gabriela Firea a declarat pentru MEDIAFAX, săptămâna trecută, că este imposibil ca lucrările de la Pasajul de la Piaţa Sudului să fie finalizate la timp, caz în care finanţarea europeană se va pierde şi că noul termen asumat de constructor este luna martie 2017. Gabriela Firea a mai spus că dacă municipalitatea va trebui să returneze sumele alocate deja de Comisia Europeană pentru pasaj, acestea se vor imputa firmei care s-a ocupat de proiect.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici