Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat cine este noul manager interimar al Spitalului Colentina

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că Mircea Laza va fi manager interimar al Spitalului Colentina. El a deţinut anterior funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

2952 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat cine este noul manager interimar al Spitalului Colentina

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat cine este noul manager interimar al Spitalului Colentina

"Ieri după-amiază am avut mai multe întâlniri, câteva interviuri şi am decis ca managerul interimar al Spitalului Colentina să fie domnul Laza Mircea, care a fost managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva", a declarat Gabriela Firea.

Anunţul edilului vine după ce, miercuri, primarul general al Capitalei a anunţat că managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, şi-a depus demisia de onoare. Întreg scandalul a început luni, când neurochirurgii Ionuţ Gobej şi Dorin Bica au anunţat că şi-au depus demisiile.

„Subsemnatul, Ionuţ Gobej, medic specialist neurochirurg, angajat al Spitalului Clinic Colentina, fondator al Secţiei de Neurochirurgie, demisionez din funcţia deţinută în cadrul spitalului.(...) Astăzi, activitatea în Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Colentina este un act de uzură extraordinară şi am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care, în anul 2017, era prevăzut să operăm peste 600. Aceşti pacienţi au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, a programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente”, reiese din cererea de demisie a medicului neurochirurg Ionuţ Gobej.

Călin Mircea Laza este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, precum şi al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar. Noul manager al Spitalului Colentina este, de asemenea, expert în achiziţii publice şi înalt funcţionar public. Începând cu anul 1993, Călin Mircea Laza şi-a început activitatea de manager, ocupând în perioada 2012-2016 funcţia de manager al Spitalului Judeţean Deva. Din februarie 2017 acesta ocupa funcţia de director comercial în cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici