Gabriela Firea propune consolidarea clădirilor cu risc seismic pe cheltuiala statului

  • Senatorul Gabriela Firea va iniţia un proiect de lege privind consolidarea clădirilor cu risc seismic pe cheltuiala statului.
  • Parlamentarul i-a cerut Guvernului să-i susţină demersul şi să realizeze un program naţional de consolidare, de expertizare şi de construire de locuinţe de necesitate.
131 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea propune consolidarea clădirilor cu risc seismic pe cheltuiala statului

Gabriela Firea propune consolidarea clădirilor cu risc seismic pe cheltuiala statului

Proiectul de lege va fi depus la Parlament săptămâna viitoare, a anunţat Gabriela Firea pe Facebook. Parlamentarul a mai spus că va propune ca statul să se implice în susţinerea 100% a cheltuielilor de consolidare pentru persoanele cu venituri mici şi medii, din toate oraşele cu risc seismic din România.

Demersul trebuie susţinut de autorităţile statului prin realizarea de programe naţionale de consolidare, de expertizare şi de construire de locuinţe de necesitate.

„Cred că expertizarea tehnică ar trebui să devină obligatorie pentru toate imobilele, la anumite intervale de timp. Acum legea spune că trebuie expertizate doar imobilele care prezintă degradări sau avarieri. Dar avem cu toţii vecini care şi-au dărâmat peretele dintre bucătărie şi sufragerie sau au tăiat un stâlp care îi încurca în casă…Şi în acest caz, trebuie identificate fondurile necesare finanţării acestor expertize acolo unde proprietarii nu-şi permit. Trebuie să existe bani pentru că este în joc viaţa oamenilor”, a declarat Gabriela Firea.

În ceea ce priveşte locuinţele de necesitate, acestea vor fi folosite de cei cărora statul le consolidează imobilele. Gabriela Firea consideră că riscul seismic trebuie să fie declarat o problemă de siguranţă naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici