Galaţi: 17 drumuri închise, două sate fără electricitate şi 4 trenuri anulate din cauza viscolului

Un număr de 17 drumuri din judeţul Galaţi sunt închise, luni dimineaţă, pe anumite porţiuni, două sate au rămas fără energie electrică şi patru trenuri au fost anulate din cauza viscolului, 60 de persoane fiind salvate în ultimele 24 de ore după ce au rămas cu maşinile blocate în zăpadă.

1746 afișări
Imaginea articolului Galaţi: 17 drumuri închise, două sate fără electricitate şi 4 trenuri anulate din cauza viscolului

Galaţi: 17 drumuri închise, două sate fără electricitate şi 4 trenuri anulate din cauza viscolului (Imagine: George Noaptes / Mediafax Foto)

Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, din cauza viscolului, în judeţ sunt blocate 16 drumuri judeţene şi un drum naţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, cele 16 drumuri judeţene închise, pe porţiuni, sunt DJ 251 Smârdan-Cuza Vodă, DJ 261A Scânteieşti-Frumuşiţa, DJ 253 Cudalbi-Băleni, DJ 251A Matca-Corod, DJ 251H Corod-Valea Mărului, DJ 261G Valea Mărului-Corni, DJ 242 Vârlezi-Târgu Bujor, DJ 242D Băneasa-Suceveni-Rogojeni, DJ 242E Roşcani-Oancea, DJ 251F Drăgăşani-Smulţi, DJ 251C Smulţi-Găeşti, DJ 240A Cârlomăneşti-Cerţeşti, DJ 252I Buciumeni-Vişina, DJ 262G Ţepu-Tecucelul Sec, DJ 241G Ţepu-Brăhăşeşti şi DJ 242A Bereşti Meria-Găneşti.

La acestea acestea se adaugă DN 24D, închis de duminică, de la ora 15.30, pe segmentul cuprins între localitatea Cuca şi intersecţia cu DN 26.

Vântul foarte puternic a afectat şi patru stâlpi de medie tensiune care au căzut, fiind afectaţi 400 de abonaţi Electrica din localităţile Măstăcani si Chiraftei, unde echipe ale Electrica lucrează pentru remedierea defecţiunilor, se precizează într-un comunicat al ISU Galaţi transmis luni.

Totodată, din cauza intensificării viscolului, SNCF Galaţi a anulat patru trenuri, trei care circulă pe ruta Mărăşeşti-Galaţi şi trenul 1863-2 Iaşi-Galaţi.

În ultimele 24 de ore, ca urmare a intervenţiilor pompierilor, poliţiştilor, jandarmilor şi celor de la drumuri naţionale şi drumuri judeţene, au fost realizate peste 50 de misiuni de salvare, de acordare a primului ajutor medical calificat, fiind salvate peste 60 de persoane din 30 de autovehicule blocate în trafic de sulurile de zăpadă viscolită, în special în zonele Slobozia Conachi - Schela, Bereşti, Cruceanu, Munteni, trei maşini fiind blocate pe calea ferată la Lieşti şi Iveşti, mai informează ISU Galaţi.

Printre cazurile în care au intervenit pompierii gălăţeni se numără misiunea pentru salvarea bărbatului dializat, în vârstă de 75 de ani, din localitatea Băleni - care a fost preluat cu o şenilată şi transportat până la o ambulanţă -, una de transport a echipelor Electrica pentru remedierea unor deranjamente şi o alta de salvare a patru persoane din Republica Moldova, care au fost înzăpezite în trafic şi care au fost transportate şi cazate în localitatea Cudalbi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici