Galaţi: Mii de credincioşi, la racla cu moaştele Sf. Constantin Brâncoveanu aduse de PF Daniel

Aproximativ 3.000 de credincioşi şi preoţi au întâmpinat, miercuri, la Galaţi, racla cu moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, aduse de la Bucureşti de către Prefericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

418 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Mii de credincioşi, la racla cu moaştele Sf. Constantin Brâncoveanu aduse de PF Daniel

Galaţi: Mii de credincioşi, la racla cu moaştele Sf. Constantin Brâncoveanu aduse de PF Daniel

Racla cu moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu a fost primită în faţa sediului Universităţii Dunărea de Jos de miile de credincioşi, printre care s-au aflat şi oficialităţi ale municipiului Galaţi, fiind purtată apoi pe umeri de şase militari în cadrul unei procesiuni care a cuprins preoţi, măicuţe, tineri îmbrăcaţi în straie populare şi numeroşi enoriaşi.

Participanţii la procesiune au însoţit racla până la Catedrala Arhiepiscopală, în interiorul căreia a fost aşteptată de către PF Daniel. După o slujbă specială de primire, Patriarhul BOR le-a vorbit celor prezenţi despre rolul important pe care l-a avut Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu în istoria spirtualităţii poporului român, credinţei creştine şi culturii româneşti.

Sfintele moaşte au fost scoase apoi în faţa Catedralei Arhiepiscopale, unde au fost aşezate într-un baldachin special, pentru a fi venerate de cler şi credincioşi.

Patriarhul României urma să sfinţească apoi, la Galaţi, noul punct de lucru "Sfântul Apostol Andrei" al Biroului de pelerinaje "Basilica Travel" al Patriarhiei Române.

Joi dimineaţă, de la ora 9.00, PF Daniel va oficia slujba de sfinţire a capelei cu hramul Întâmpinarea Domnului şi Sfinţii Martiri Brâncoveni din Palatul Arhiepiscopal, iar de la ora 10.00 va sfinţi şi inaugura Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi va vizita Muzeul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În după-amiaza zilei de joi, la întoarcerea spre Bucureşti, PF Daniel va sfinţi la Brăila noul punct de lucru "Sfântul Ioan Casian" al Biroului de Pelerinaje "Basilica Travel” al Patriarhiei Române.

Patriarhul BOR se află într-o vizită canonică în Arhiepiscopia Dunării de Jos, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian Crăciun cu prilejul manifestărilor organizate cu ocazia prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici