Video Galaţi: Terasamentul căii ferate a fost afectat de inundaţii. Trafic feroviar restricţionat / Pasarelă acoperită de ape. Circulaţia pe DN 2F, între Bacău şi Vaslui, oprită

Traficul rutier pe DN 2F, între Bacău şi Vaslui este oprit, sâmbătă, în zona localităţii băcăuane Plopana, după ce o pasarelă a fost acoperită de ape, din cauza precipitaţiilor abundente din ultima perioadă.

587 afișări

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, circulaţia rutieră pe DN2F Bacău – Vaslui este întreruptă în zona localităţii băcăuane Plopana, aproape de limita cu judeţul Vaslui, după ce o pasarelă a fost acoperită de ape, din cauza precipitaţiilor abundente.

Astfel, şoferii care vor să se deplaseze pe relaţia Bacău – Vaslui pot folosi una din rutele ocolitoare: Bacău – Roman – Negreşti - Vaslui sau Bacău – Adjud – Podu Turcului - Bârlad – Vaslui.

Judeţele Bacău şi Vaslui au fost sub atenţionare cod galben de precipitaţii sâmbătă dimineaţa.

Galaţi: Terasamentul căii ferate a fost afectat de inundaţii; trafic feroviar restricţionat

Traficul feroviar este restricţionat, sâmbătă, în judeţul Galaţi, din cauza inundaţiilor, iar spre Iaşi se circulă doar pe un fir. Apa s-a infiltrat în terasamentul căii ferate şi, pentru a nu pune în pericol siguranţa călătorilor, s-a luat decizia limitării vitezei garniturilor care trec prin zonă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi au constatat, sâmbătă, în urma verificărilor, că apa s-a infiltrat în terasamentul căii ferate care leagă oraşele Galaţi, Tecuci, Vaslui şi Iaşi, iar pentru a nu-i pune în pericol pe călători, reprezentanţii ISU şi CFR au decis să restricţioneze circulaţia garniturilor prin zona afectată.

„În urma evaluarilor în teren din această dimineaţă, între localităţile Piscu şi Vameş a fost descoperită o spălare de terasament CF. Traficul feroviar pe un fir Galaţi - Tecuci este întrerupt, iar pe un fir se circulă restricţionat. Calea ferată este afectată pe o porţiune de 200 de metri, echipe ale CFR s-au deplasat la faţa locului”, a explicat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Pe termen scurt, restricţiile nu afectează orarul trenurilor dar dacă situaţia se va prelungi, compania feroviară va fi nevoită să anunţe întârzieri de program.

În urma ploii torenţiale de sâmbătă, în judeţul Galaţi au fost afectate satele Piscu, Vameş, Independenţa, Smârdan şi municipiul Tecuci. Au fost inundate opt locuinţe şi 35 de anexe gospodăreşti, dar şi Drumul Naţional 25 care leagă oraşele Galaţi şi Tecuci.

Un număr de 50 de pompieri au acţionat pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, cu 25 de mijloace tehnice pentru a scoate apa din gospodării şi pentru a curăţa căile de acces.

Judeţul Galaţi s-a aflat, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, sub atenţionare cod roşu de furtună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici