GALERIE FOTO Ameninţare sinistră într-o comunitate de romi din Iaşi, s-au trezit la poartă cu un sicriu

Romii din Hârlău au tras o sperietură zdravănă miercuri dimineaţă, când au văzut în faţa casei bulibaşei un coşciug, două coroane, zeci de lumânări şi o cruce de lemn. Au crezut că a murit bulibaşa, dar defapt totul, spun ei, a fost o ameninţare, aşa că au chemat poliţia.

3300 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Ameninţare sinistră într-o comunitate de romi din Iaşi, s-au trezit la poartă cu un sicriu

GALERIE FOTO Ameninţare sinistră într-o comunitate de romi din Iaşi, s-au trezit la poartă cu un sicriu

Bulibaşa Mihalache Stănescu dintr-un cartier din Hârlău a primit o ameninţare mai puţin obişnuită. Câtiva membri din comunitatea pe care o conduce au găsit la poarta sa, miercuri dimineaţă, un sicriu, două coroane, zeci de lumâri şi o cruce de lemn. Bărbatul spune că totul s-ar fi întâmplat peste noapte. „Acuma sigur nu ştim cine este, am chemat autorităţile statului român să facă cercetări şi să identifice cine este autorul. Discuţii mai sunt, au mai fost probleme, dar nu au fost omoruri, nu s-a tăiat nimeni cu cuţite, certuri mai sunt între tineret”, a explicat Mihalache Stănescu.

Bătrânul spune că pe cruce ar fi fost trecut numele unuia dintre fii săi. „Nu ştim exact cine este, nu bănuim pe nimeni. A vrut să facă un rău. Rău a vrut să facă, că la noi, la romi nu s-a întâmplat niciodată să aducă un sicriu sau coroane la cineva la poartă”, spun alţi membri ai comunităţii.

Speriaţi şi supăraţi, romii au chemat poliţia, iar după ce criminaliştii au treminat de făcut cercetarea la faţa locului au pus coroanele şi crucea peste sicriu şi le-au dat foc. Femeile spun că s-ar fi făcut şi farmece, aşa că i-au rugat pe cei mai tineri să dea şi cu toporul în coşciugul în flăcări pentru a fi sigure că nu mai rămâne nimic.

Ajutorul din partea autorităţilor nu a fost însă suficient pentru liniştea celor din cartierul de romi din Hârlău, aşa că au chemat şi preotul ca să facă o slujbă de sfinţire, chiar acolo unde arsese coşciugul.

Poliţistii fac cerecetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici