GALERIE FOTO Cereri în căsătorie printre nori, în timpul unui zbor cu aer cald, la Timişoara

Aproximativ 30 de zboruri sunt realizate, în fiecare an, peste judeţul Timiş, cu două baloane cu aer cald deţinute de o firmă din Timişoara. Unii clienţi preferă să-şi ceară iubitele de soţie printre nori, băieţii fiind emoţionaţi înainte de zbor, iar fetele după ce acceptă cererea.

581 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Cereri în căsătorie printre nori, în timpul unui zbor cu aer cald, la Timişoara

GALERIE FOTOCereri în căsătorie printre nori, în timpul unui zbor cu aer cald, la Timişoara

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS

Cele două baloane cu aer cald, singurele de altfel din zona de vest a ţării, sunt deţinute de o firmă din Timişoara care se adresează iubitorilor zborurilor de agrement.

Andreea Apetrei, reprezentant al companiei, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în fiecare an sunt realizate aproximativ 30 de zboruri cu balonul cu aer. Capacitatea nacelei este de patru pasageri, iar zborurile cu balonul se fac doar deasupra satelor din judeţul Timiş, nu şi deasupra Timişoarei. Asta pentru că aterizarea depinde de direcţia vântului.

“Zborurile cu balonul cu aer cald se pot efectua dimineaţa la răsărit sau seara la apus, în funcţie de dorinţa fiecărui pasager, şi costă 100 de euro, plus TVA, de persoană. Zborurile cu balonul nu se fac peste Timişoara, fiind interzise astfel de zboruri. De obicei, decolarea se face între localităţile Şandra şi Biled, balonul fiind un aparat nedirijabil, aterizarea depinde de direcţia vântului din ziua respectivă. Se pot face zboruri cu balonul în orice anotimp. Suntem condiţionaţi doar de prognoza meteo, trebuie să fie cer senin, să nu plouă, să nu fie instabilitate atmosferică şi vântul să fie între anumiţi parametri”, a spus Andreea Apetrei.

Potrivit reprezentantului firmei care organizează zboruri de agrement, majoritatea clienţilor sunt turişti străini care vin să viziteze Timişoara, dar şi tineri care doresc să-şi ceară iubitele de soţie printre nori.

“Sunt persoane străine care vin în vizită în Timişoara şi vor altceva, mai sunt tinerii însurăţei care primesc ca şi cadou de nuntă un astfel de zbor sau îşi fac singuri un astfel de cadou. Mai sunt şi persoanele care vor o cerere în căsătorie ieşită din comun, altceva decât o masă la un restaurant sau o plimbare în parc. Avem cam cinci, şase cereri în căsătorie pe an în balon. Băieţii sunt foarte emoţionaţi înainte de zbor, până zice domnişoara <da>, iar fetele sunt emoţionate după ce acceptă”, a afirmat Andreea Apetrei.

Balonul cu aer cald zboară la o înălţime de aproximativ 300 de metri, pentru ca pasagerii să poată admira peisajul. După aterizare, are loc şi o ceremonie de “botez” inedită, astfel că fiecare pasager devine "conte" sau "contesă".

“După aterizare, pasagerii servesc câte un pahar cu şampanie şi primesc o diplomă prin care sunt ridicaţi la rangul de nobili ai localităţii unde aterizează. Nu sunt două zboruri care să aibă aterizarea în acelaşi loc, şi atunci sunt conte şi contesă de Şag, de Şandra, de Becicherecu (n.r. localităţi din judeţul Timiş), depinde unde se aterizează”, afirmă Andreea Apetrei.

Firma din Timişoara oferă şi zboruri de agrement cu avionul. Un zbor cu aeronava Cessna 172, care are o capacitate de trei locuri, plus un pilot, deasupra Timişoarei costă 30 de euro de persoană, durata unui zbor fiind de minim o jumătate de oră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici