GALERIE FOTO Copil de 10 ani la spital, după ce a fost lovit de o maşină când se dădea cu sania, în Iaşi

Un copil în vârstă de 10 ani a ajuns, vineri după-amiază., la spital, după ce a fost lovit de o maşină pe o stradă din satul Cercu, judeţul Iaşi, în timp ce se dădea cu sania, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

262 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Copil de 10 ani la spital, după ce a fost lovit de o maşină când se dădea cu sania, în Iaşi

Copil de 10 ani la spital, după ce a fost lovit de o maşină când se dădea cu sania, în Iaşi (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Băieţelul în vârstă de 10 ani se dădea cu sania pe o stradă de lângă casa în care locuieşte, în satul Cercu din judeţul Iaşi. Când a ajuns pe şosea, copilul a fost lovit de o maşină, iar unul dintre vecini a sunat imediat la 112.

"Eu veneam de la serviciu, eram la o distanţă de cel mult o sută de metri. A ieşit un copil cu sania şi maşina l-a luat într-o laterală. Copilul a rămas acolo. Am chemat Salvarea. Era inconştient, nu a vorbit. Se mai dau şi copiii cu săniile aici pe străduţa asta, e periculos, dar asta e", a declarat un martor.

Imediat a ajuns şi un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă care i-a dat copilului primul ajutor şi apoi l-a transportat la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

"Pacientul era în stare de şoc, o componentă emoţionlă importantă pentru un pacient pediatric, cu contuzie la nivel mandibular, la nivel toracic şi abdominal şi a coapsei drepte. Este stabil hemodinamic, a fost evoluat, s-au început primele măsuri terapeutice în maşină şi a fost primit în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie, unde necesită investigaţii şi tratament de specialitate", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, prof. univ. dr. Diana Cimpoieşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Iaşi, la volanul maşinii se afla o tânără în vârstă de 24 de ani, care circula regulamentar şi nu consumase alcool.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici