GALERIE FOTO Cursuri de matematică sâmbătă, pentru elevii de clasa a 12-a din Iaşi care nu îşi pot permite meditaţii

Zeci de elevi de clasa a 12-a merg, sâmbătă de sâmbătă, la cursuri de matematică ţinute gratuit de către un profesor la Facultatea de Construcţii din Iaşi. Cursurile au fost gândite pentru elevii care au nevoie de ajutor şi nu îşi pot permite meditaţii particulare pentru promovarea bacalaureatului.

1006 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Cursuri de matematică sâmbătă, pentru elevii de clasa a 12-a din Iaşi care nu îşi pot permite meditaţii

GALERIE FOTO Cursuri de matematică sâmbătă, pentru elevii de clasa a 12-a din Iaşi care nu îşi pot permite meditaţii

Cursurile de matematică de la fiecare sfârşit de săptămână de la Facultatea de Construcţii din Iaşi sunt presărate cu glume, tocmai pentru a-i face pe elevi să realizeze că matematica nu este cea mai grea materie, chiar dacă multora aşa li se pare.

Timp de trei ore, viitorii absolvenţi de liceu fac pregătire la matematică. Cursurile durează aproximativ trei ore şi sunt ţinute gratuit de către un profesor de matematică de la Facultatea de Construcţii de Maşini. Aceste ore au fost gândite pentru elevii care au nevoie de ajutor şi nu îşi pot permite meditaţii particulare pentru promovarea bacalaureatului sau pentru admiterea la facultate.

Dacă la prima întâlnire au fost doar câţiva interesaţi, de la o săptămâna la alta numărul celor care vin la pregătire creşte.

Viitorii absolvenţi de liceu spun că orele nu sunt la fel ca la liceu, însă, chiar şi aici primesc teme pentru acasă, explicaţiile sunt mult mai clare.

”Am venit prima dată pentru că am fost curioasă ce se face şi eventual să îmi mai aduc aminte de lucruri pe care le-am uitat din anii anteriori şi să exersez cât mai mult. Vin de vreo lună. Îmi place că este un curs interactiv, îmi place de domnul profesor pentru că explică foarte bine”, a declarat Delia, una dintre eleve.

”Domnul profesor aranjează foarte bine materia şi ne explică foarte bine. Sunt destul de folositoare, având în vedere că este şi materie de clasa a 9-a şi clasa a 10-a pe care am uitat-o”, a afirmat, la rândul său, Ionuţ.

 

 

Profesorul Mihai Ispas predă matematică de 45 de ani şi spune că matematica este cea mai uşoară materie.

”Ideea a venit de la faptul că de la începutul anului universitar am primit suficiente semnale de la copii care îşi doreau să facă pregătire, dar pentru care părinţii nu aveau posibilităţi materiale să îi susţină la o meditaţie particulară. Acesta este motivul pentru care o fac din tot sufletul. Este, dacă vreţi, ca un fel de descoperire a unui diamant într-un noroi pe care trebuie să îl speli un pic şi apoi să îl şlefuieşti. Asa încerc să fac şi eu. Matematica nu este cenuşie, profesorii o fac cenuşie, nu toţi, sunt şi profesori excelenţi, dar sunt şi profesori care îi îndepărtează pe aceşti copii, le dau senzaţia că matematica este un granit pe care niciodată nici cu capul nu îl vor putea sparge. Matematica este cel mai simplu obiect. Îţi dă ipoteză şi concluzie, îţi spune pleci de aici şi ajungi aici. Toate celelalte materii sunt mult mai dificile”, a declarat lect. univ. dr. Mihai Ispas, profesor de matematică la Facultatea de Construcţii de Maşini din cadrul Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iaşi.

Cursurile au loc în fiecare sămbătă şi durează trei ore.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici