GALERIE FOTO | Drumul Vitoriei Lipan, eroina romanului „Baltagul”, intră în reparaţii capitale

  • Drumul Judeţean 209 B, cunoscut ca „Drumul Talienilor”, intră în reparaţii capitale, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, care a predat, joi, amplasamentul pentru modernizarea tronsonului Borca - Stănişoara - Mălini, cu o lungime de 18 kilometri.
  • Drumul Judeţean DJ 209B a fost construit din dorinţa regelui Carol I, în perioada 1902 - 1914, deoarece făcea parte din Domeniile Coroanei şi realiza o legătură strategică între Valea Moldovei şi Valea Bistriţei.
  • Pentru că lucrările au fost realizate de drumari italieni, localnicii l-au denumit „Drumul Talienilor”.
2535 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO | Drumul Vitoriei Lipan, eroina romanului „Baltagul”, intră în reparaţii capitale

GALERIE FOTO | Drumul Vitoriei Lipan, eroina romanului „Baltagul”, intră în reparaţii capitale

Drumul Vitoriei Lipan, eroina romanului „Baltagul”, intră în reparaţii capitale. Modernizarea acestui drum, cunoscut ca „Drumul Talienilor”, va costa 65 de milioane de lei, cea mai mare sumă alocată pentru reabilitarea unui drum judeţean din Neamţ.

Drumul Judeţean 209 B, cunoscut ca „Drumul Talienilor”, intră în reparaţii capitale, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, care a predat, joi, amplasamentul pentru modernizarea tronsonului Borca - Stănişoara - Mălini, cu o lungime de 18 kilometri.

„Am dispus începerea lucrărilor de modernizare pe unul dintre traseele istorice ale judeţului nostru, DJ 209B, pe <Drumul Talienilor>, devenit cunoscut pentru că pe acolo a mers Vitoria Lipan, eroina din romanul <Baltagul>, semnat de Mihail Sadoveanu. Este cea mai mare sumă alocată pentru reabilitarea unui drum judeţean. Pentru acest proiect s-a alocat suma de 65 de milioane de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Prin realizarea acestei lucrări de reparaţii vom reuşi să punem în valoare o zonă încărcată de istorie şi frumuseţe a ţinutului nostru! De asemenea, venim în întâmpinarea dorinţei tuturor celor care vor dori să refacă vechiul <Drum al Talienilor> şi legăm judeţul Neamţ, prin Borca - Stănişoara - Mălini, de judeţul Suceava!”, a transmis, joi, presei, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

Drumul Judeţean DJ 209B a fost construit din dorinţa regelui Carol I, în perioada 1902 - 1914, deoarece făcea parte din Domeniile Coroanei şi realiza o legătură strategică între Valea Moldovei şi Valea Bistriţei.

Pentru că lucrările au fost realizate de drumari italieni, localnicii l-au denumit „Drumul Talienilor”.

„Ştiam de starea deplorabilă a <Drumului Talienilor> şi am ţinut neapărat să facem reparaţiile. Până am ajuns la momentul începerii lucrărilor am depus o muncă titanică, de circa trei ani, pentru pregătirea documentelor. În tot acest timp am înregistrat multe solicitări referitoare la reparaţii şi din partea administraţiilor locale din zonă, care, după ce vor avea acest drum modernizat, vor putea pune în valoare comunele de pe Valea Muntelui“, a mai transmis Ionel Arsene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici