GALERIE FOTO Gabriela Firea: Vom propune Ambasadei Italiei un schimb de terenuri pentru a salva parcul Nicolae Iorga

Gabriela Firea a declarat, marţi, în deschiderea şedinţei de consiliu, că primăria va încerca să propună Ambasadei Italiei un schimb de terenuri pentru a salva Parcul Nicolae Iorga. Precizările, după ce statul italian a anunţat că scoate la vânzare o parte din parc.

1276 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Gabriela Firea: Vom propune Ambasadei Italiei un schimb de terenuri pentru a salva parcul Nicolae Iorga

Gabriela Firea: Vom propune Ambasadei Italiei un schimb de terenuri pentru a salva parcul Nicolae Iorga (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

"Am aflat, căutând în arhive şi la Direcţia de Patrimoniu, că în anul 2012, Ambasada Italiei a solicitat Primăriei Generale un schimb de terenuri, dorind să renunţe la această suprafaţă de 3.000 mp, care să rămână în continuare parc public şi a solicitat o suprafaţă în zona de nord a Capitalei, dar care acum este ocupată de o reşedinţă particulară. Doresc să discutăm cu Ambasada Italiei, să propunem un schimb de terenuri - ceea ce s-a solicitat şi în anul 2012 - avem toate documentele din arhivă. Dacă nu se va reuşi un schimb de terenuri, vom intra într-o discuţie, negociere pentru recuperare. Prioritar ar fi să oferim un teren la schimb, să vedem dacă reprezentanţii ambasadei ar accepta o altă suprafaţă de teren decât cea din nordul Capitalei, care este ocupată în acest moment. Vom oferi, prin reprezentanţii noştri, o suprafaţă similară în altă zonă", a declarat primarul general al Capitalei.

Firea a precizat că parcul Nicolae Iorga are aproximativ 9.000 mp, 3.000 de mp aparţinând statului italian, iar 6.000 Primăriei Capitalei.

Ambasada Italiei la Bucureşti a anunţat că scoate la licitaţie terenul folosit ca parc public de pe Calea Victoriei nr.184-188, respectiv Parcul Nicolae Iorga, alături de alte cinci imobile, toate aflându-se în proprietatea statului italian.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici