Video GALERIE FOTO La Ploieşti, preţul cărnii de miel este în funcţie de client. Jumătate cumpără, jumătate se uită

Preţul cărnii de miel se negociază, luni, în Halele Centrale din Ploieşti, în funcţie de client, astfel încât toată lumea să fie mulţumită. Jumătate dintre cei care vin la piaţă, cumpără, spunând că nu vor fi preţuri mai bune; restul doar se uită la marfă şi aşteaptă tarife mai mici.

1956 afișări

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Preţul cu care se vinde luni, carnea de miel, în Ploieşti, este cam acelaşi cu cel practicat în perioada anilor trecuţi. Producătorii şi-au adus marfa în Halele Centrale ca să fie siguri că nu rămân cu marfa nevândută şi sunt dispuşi să negocieze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De luni, producătorii din judeţul Prahova, dar şi din alte zone ale ţării, au venit să vândă miei în Halele Centrale din Ploieşti, peste 20 de standuri fiind amenajate, la primul etaj. Oamenii spun că au păstrat tarifele percepute anii trecuţi, şi anume 25 de lei kilogramul, dar sunt dispuşi să negocieze “după posibilităţile clienţilor”.

„Am venit de la Buzău. În Buzău nu avem o piaţă amenajată corespunzător şi fugim de treaba asta. Am ajuns aici, pentru prima oară. E ceva mai felixibil faţă de Buzău. Cum ne împăcăm cu clientul, aşa vindem kilogramul de miel. Cerem 25 de lei, dar negociem: 24 sau 22 de lei pe kilogram. Dopă clienţi. Ne uităm şi noi, să ne vindem marfa. Să fie şi dânşii mulţumiţi, dar şi noi. Să vedem dacă mai lăsăm la preţ. Sunt oricum aceleaşi de anul trecut”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Paul Alexe, producător.

Un alt producător a declarat că jumătate dintre cei care au venit luni în Halele Centrale doar se uită la marfă.

„25 de lei kilogramul, atât cerem. Mai negociem, după posibilităţile clienţilor. A început lumea să cumpere. Peste 50 la sută, doar se uită”, a declarat şi Cristinel Popescu.

Cătălin Sandu, un producător din Urlaţi, a venit şi în alţi ani la Ploieşti să vândă miei şi spune că în 2014, kilogramul de carne de miel a fost vândut şi cu 30 de lei, acesta luând în calcul ca preţurile să mai crească spre sfârşitul săptămânii.

„În fiecare zi venim cu 20 - 30 de bucăţi că vrem să avem marfă proaspătă, oferim calitate şi suntem de aproape, ne permitem să venim cu ei în fiecare zi, proaspeţi. Azi (luni – n.r.), 25 de lei merge kilogramul. Sper ca pe viitor să fie puţin mai bine, iarna a fost grea, a fost lungă, am investit bani. E posibil să se ridice preţul, cu un 1 - 2 lei pe kilogram. Preţurile sunt de anul trecut şi de acum doi ani, în schimb acum trei ani preţul a fost un pic mai mare, 30 de lei”, a precizat Cătălin Sandu.

Ploieştenii au început să cumpere carne de miel, dar sunt puţini la număr.

„Tot ca anul trecut e preţul. Acum cumpăr. Nu las pe ultima sută de metri, că tot la fel o să fie şi atunci, înainte de Paşte”, a spus un cumpărător.

Altul consideră că preţurile sunt acceptabile.

„Am cumpărat, preţurile sunt acceptabile. Fac o ciorbă, friptură la cuptor şi un drob, că am luat şi măruntaie”, a spus altul ploieştean.

Şi pe internet au apărut anunţuri cu miei de vânzare. De exemplu, un bărbat din Bătrâni vinde miei cu 18 de lei kilogramul, iar altul, din Balta Doamnei vinde miei pentru Paşti, la o greutate între 8 şi 30 de kilograme, cu 10 lei kilogramul în viu şi cu 20 de lei dacă e sacrificat.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici