GALERIE FOTO Minivacanţa de 1 Mai: Zeci de mii de turişti petrec pe litoral. Cei mai curajoşi s-au avântat în valuri

Zeci de mii de tineri petrec weekend-ul pe litoral, în minivacanţa de 1 Mai, pentru ei fiind pregătite festivaluri de muzică, gastronomice şi de bere, întreceri de maşini şi multe concerte. Startul a fost dat deja în staţiunea Mamaia, când a pornit muzica la Sunwaves 21.

2917 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Minivacanţa de 1 Mai: Zeci de mii de turişti petrec pe litoral. Cei mai curajoşi s-au avântat în valuri

GALERIE FOTO Minivacanţa de 1 Mai: Zeci de mii de turişti petrec pe litoral. Cei mai curajoşi s-au avântat în valuri (Imagine: Catalin Leganel/ Arhiva Mediafax Foto)

Petrecerile s-au ţinut lanţ de vineri seară, când s-a deschis şi Sezonul de Clubbing şi de petreceri iar pe litoral, în special în staţiunile Mamaia şi Vama Veche, a sosit grosul turiştilor, fiind căutate în special cluburile, unde muzica a răsunat în boxe până dimineaţa. Tinerii au cântat şi dansat până în zori, oprindu-se numai cât să se deplaseze într-un alt club, pentru un nou val de petreceri.

După ce au încercat să admire răsăritul de soare, ceaţa care s-a ridicat din mare stricându-le planurile celor mai sentimentali, mulţi dintre turişti au rămas să se plimbe pe plajă.

Au fost şi temerari care au intrat să se scalde în mare, într-un act de curaj şi bravadă pentru că temperatura apei este foarte scăzută şi nici în aer nu sunt prea multe grade Celsius.

Cei care au lăsat deoparte melancolia mării şi au renunţat la sunetul molcom al valurilor, au putut merge la unul dintre festivalurile gastronomice sau la festivalul berii, care şi-au deschis porţile în Mamaia, unde intrarea este liberă. Aici şi-au putut potoli pofta de mâncare cu preparate româneşti, americane, mexicane, japoneze şi alte diverse genuri de bucătărie internaţională.

Evenimentele, petrecerile şi concertele vor continua până luni cu noi tentanţii pentru tinerii de pe litoral. Vor mai fi expoziţii de maşini precum şi demonstraţii de drift în Mamaia, plus un „mega concert pe plajă”, aşa cum îl anunţă organizatorii, unde numele principale de pe afiş sunt trupele Provincialii şi Vunk. Va fi şi un show de artificii, iar mii de lampioane vor fi lansate între Mamaia, Delta Dunării şi Vama Veche.

De asemenea, în această minivacanţă de 1 Mai, toţi constănţenii, dar şi turiştii prezenţi pe litoral sunt invitaţi să participe la concertele pe care fanfara „Muzica Apelor” le va susţine în mai multe locaţii din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, în zilele de sâmbătă, duminică şi luni.

Sâmbătă, începând cu ora 17, cei 28 de instrumentişti vor putea fi ascultaţi la fântâna arteziană din zona Far. Duminică, 30 aprilie, de la aceeaşi oră, concertul va fi susţinut în staţiunea Mamaia, lângă fântâna de la hotelul Meridian, iar luni, 1 mai, tot în staţiunea Mamaia, la fântâna din faţa hotelului Sulina.

Pentru aproximativ o oră, instrumentiştii de la percuţie, clarineţi, trompete, tromboane, flauţi, dar şi cei doi tubişti îi vor încânta pe trecătorii de toate vârstele, dăruindu-le câteva momente de muzică bună. Concertul va cuprinde arii şi melodii de muzică uşoară şi populară celebre, valsuri, dar şi bine cunoscutele marşuri milităreşti.

Pentru ca distracţia tinerilor să se desfăşoare fără evenimente nedorite, câteva sute de poliţişti şi jandarmi au intrat de vineri în dispozitiv.

Echipaje de patrulare ale poliţiei rutiere cât şi cele de siguranţă publică, dar şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sunt prezenţi în majoritatea zonelor cu flux important de turişti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici