GALERIE FOTO Peste 300 de studenţi din Iaşi au făcut curăţenie în campus, ajutaţi de ministrul Gabriel Petrea

Peste 300 de studenţi ai Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi s-au apucat, sâmbătă, de curăţenia de primăvară, aceştia fiind ajutaţi şi de la ministrul pentru Dialog Social, Gabriel Petrea şi de deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

642 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Peste 300 de studenţi din Iaşi au făcut curăţenie în campus, ajutaţi de ministrul Gabriel Petrea

GALERIE FOTO Peste 300 de studenţi din Iaşi au făcut curăţenie în campus, ajutaţi de ministrul Gabriel Petrea

Cei peste 300 de studenţi au făcut curăţenie în campusul Tudor Vladimirescu al Universităţii Tehnice, au curăţat zonele dintre cămine şi au plantat copaci, acesta fiind al patrulea an când studenţii ieşeni demarează o acţiune de ecologizare.

„Această acţiune este deja la a patra ediţie. În fiecare primăvară studenţii din campusul Tudor Vladimirescu fac astfel de activităţi, strâng gunoaie, plantează pomi, în primul rând pentru a responsabiliza şi a conştientiza că este important să ai grijă de mediu. Poate în viitor nu o să mai fie nevoie ca noi să ne adunăm să facem curăţenie în campus”, a declarat presei Andrei Gazea, organizator al evenimentului.

În anii trecuţi studenţii ecologişti au adunat din curtea unui cămin chiar şi 20 de saci de gunoi.

La curăţenia de anul acesta a participat şi ministrul pentru Dialog Social, Gabriel Petrea, aflat sâmbătă la Iaşi. Acesta a plantat un copac împreună cu deputatul social democrat Nicolae Bănicioiu.

 

 

„Am venit la invitaţia studenţilor din campus şi a Universităţii pentru a participa la o acţiune de ecologizare. Cred că e important ca fiecare dintre noi să conştientizeze cât de important e să facem astfel de acţiuni, să protejăm natura şi cât de important este să avem o acţiune în acest sens. Cred eu că astfel de acţiuni pot conştientiza populaţia despre imporanţa ecologiei în viaţa noastră. Să ştiţi că vin la Iaşi foarte des, o să trec să văd dacă a prins rădăcini acest pom şi să plantez încă unul”, a declarat Gabriel Petrea.

Ministrul pentru Dialog Social are sâmbătă întâlniri cu studenţii la deschiderea oficială a adunării generale a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici