Video GALERIE FOTO Piaţa Mare din Sibiu, transformată în aulă academică; 2000 de absolvenţi au cântat ”Gaudeamus”

Peste 2.000 de absolvenţi ai Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu şi ai Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" au participat, miercuri seara, la un curs festiv în Piaţa Mare. Au cântat cu toţii, pentru ultima oară, "Gaudeamus”, împreună cu profesorii care i-au îndrumat.

1077 afișări

Studenţii Universităţii ”Lucian Blaga” au venit îmbrăcaţi în robe, cu eşarfe multicolore, iar cei ai Academiei Forţelor Terestre în ţinuta militară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei peste 2.000 de studenţi care au terminat facultatea anul acesta, fie în cadrul Universităţii ”Lucian Blaga”, fie în cadrul Academiei Forţelor Terestre, au cântat, miercuri seara, în Piaţa Mare, ”Gaudeamus Igitur”, iar cei care au devenit ofiţeri au creat un moment emoţionant, intonând imnul Academiei.

Rectorul Universităţii ”Lucian Blaga”, prof.univ.dr. Ioan Bondrea, a spus, pe scena din Piaţa Mare, că se bucură de această generaţie de studenţi şi crede că sunt profesioniştii de care companiile au nevoie.

”Piaţa Mare s-a transformat din nou în cea mai mare aulă academică. Astăzi e sărbătoarea noastră, a voastră, dar şi a oraşului. (...) A venit vremea să tragem linie şi să adunăm. Să ne bucurăm că sub linie, suma tututor evenimentelor, trăirilor, sentimentelor, necazurilor, este pozitivă. Ne mândrim cu dumneavoastră, dragi studenţi. Şi prin dumneavoastră sperăm ca acest oraş să se dezvolte, companiile care vă aşteaptă să profesaţi vă aşteaptă să crească alături de dumneavoastră”, a spus Ioan Bondrea.

La rândul său, rectorul Academiei Forţelor Terestre, generalul de brigadă Ghiţă Bârsan, a spus că are încredere că studenţii pe care i-a pregătit sunt gata ”să preia frâiele ţării”.

”Noi avem emoţii de fiecare dată când o generaţie pleacă din instituţia noastră şi ne întrebăm dacă e pregătită pentru viaţă, dacă această generaţie e pregătită să preia frâiele ţării. Noi, cei care timp de câţiva ani am încercat că îi pregătim spunem cu tărie: <Da, sunteţi pregătiţi! Aveţi încredere în voi, duceţi mai departe tradiţia Sibiului, meseria pe care aţi învăţat-o>”, a spus generalul, apoi toată lumea adunată în Piaţa Mare a vizionat un film de câteva minute care a surprins efortul depus de studenţi în taberele de pregătire militară.

Studentul care a terminat Academia ca şef de promoţie le-a spus colegilor săi că, după ce festivitatea se va încheia, vor trebui să fie conştienţi de ceea ce presupune statutul de ofiţer.

”Am învăţat să răspundem prezent la chemarea ţării. Trebuie să fim conştienţi că statutul de ofiţer presupune asumare, responsabilitate şi profesionalism. Au fost trei ani în care ne-am pregătit şi ne-am adaptat la viaţa militară. Suntem ofiţeri în armata româniei”, a spus Alexandru.

Şefii de promoţie ai facultăţilor au luat rând pe rând cuvântul. Emoţionaţi, absolvenţii le-au mulţumit cadrelor universitare pentru reuşitele în timpul facultăţii, dar şi părinţilor, care i-au sprijinit până acum.

Evenimentul organizat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a cuprins parada facultăţilor, ceremonia de absolvire a studiilor universitare, dar şi un concert al trupei sibiene Domino.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici