GALERIE FOTO Proiect unic în România: Sute de cabane şi căsuţe identice la Băile Figa

Patru sute de căsuţe şi cabane construite după un proiect unic în România îşi aşteaptă vizitatorii la Băile Figa. Numărul turiştilor a ajuns, în cei şase ani de funcţionare a complexului, la un milion de persoane.

3469 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Proiect unic în România: Sute de cabane şi căsuţe identice la Băile Figa

Proiect unic în România: Sute de cabane şi căsuţe identice la Băile Figa

Primăria oraşului Beclean a gândit un proiect inedit, unic în România, de a dezvolta turismul, dar şi comunitatea din zona Băilor Figa, până acum un milion de turişti trecând prin acest complex. Autorităţile pun mare accent pe micii întreprinzători, pe care îi ajută să dezvolte afaceri în zona Băilor Figa şi să crească odată cu băile şi calitatea vieţii localnicilor.

“Am reuşit să atragem cu Băile Figa, cu investiţiile realizate aici în bazine, piscine, în lacul sărat şi râul leneş dar şi în lacul de nămol, cu proprietăţi unice în România, un milion de turişti. Pentru că a existat o mare problemă cu locurile de cazare, Primăria oraşului Beclean a concesionat câteva sute de parcele de teren persoanelor interesate să amenajeze, din resurse proprii, după un proiect dat de Primăria oraşului Beclean, vile sau căsuţe pentru cazarea turiştilor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan.

În doar doi ani, lângă complexul de agrement au apărut sute de vile şi căsuţe, aproape identice, care sunt pline întreaga vară.

”Am concesionat 220 de locuri de loturi de teren pentru cei care construiesc vile, cu două nivele şi şase camere şi 180 de loturi pentru căsuţă de tip camping, dotate şi utilate corespunzător, cu baie proprie şi zonă pentru pregătit masa. Majoritatea dintre acestea au fost concesionate de localnicii din această zonă întrucât vrem ca şi ei să se implice în viaţa comunităţii şi Băile Figa să fie o resursă financiară pentru oamenii care locuiesc aici, pe care să îi ajutăm să se dezvolte şi să creştem împreună. Nu avem terenuri concesionate pentru complexe hoteliere, preferam să punem accent pe micul întreprinzător local, care să ofere cazare, masă şi alte servicii locale pentru a dezvolta alături de Băile Figa şi comunitatea”, a spus Moldovan.

Pentru anii următori proiectele de modernizare şi de extindere a Băilor Figa, devenite neîncăpătoare, sunt mari. În perioadele de vară, la final de săptămână, porţile complexului sunt trecute de 8.000 – 10.000 de turişti zilnic.

Pentru acest an Primăria oraşului Beclean a început deja lucrările de igienizare şi de reparaţii necesare punerii în funcţiune pe perioada de vară a complexului, iar pentru anii următori autorităţile intenţionează să acceseze fonduri pentru realizarea unui complex SPA, cu bază de tratament, gândită la la ultimele standarde în materie.

Studiile efectuate de specialişti au arătat că apa sărată de la Figa şi nămolul din această zonă au proprietăţi curative deosebite, fiind mai bun decât nămolul de la Techirghiol.

Construcţia viitorului SPA va fi realizată după un proiect cu care România a câştigat anul trecut locul VI la cel mai important concurs de arhitectură din lume - World Architecture Festival desfăşurat la Singapore, concurs la care au participat 700 de proiecte.

Amenajarea viitoarei baze de tratament de la Figa, estimată la 10 milioane de euro, a atras deja numeroase persoane interesate, chiar şi Guvernul exprimându-şi intenţia de a susţine această construcţie, unică în România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici