GALERIE FOTO | Protestul anti-restricţii din Bucureşti, în imagini. Cum au arătat străzile Capitalei noaptea trecută

  • Protestele împotriva restricţiilor COVID-19 au continuat şi luni la Bucureşti.
  • Imaginile surprind pulsul evenimentelor din Capitală, unde oamenii au ieşit pe străzi.
  • Noile restricţii au intrat în vigoare duminică, 28 martie, de la miezul nopţii.
2223 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO | Protestul anti-restricţii din Bucureşti, în imagini. Cum au arătat străzile Capitalei noaptea trecută

Protestul anti-restricţii din Bucureşti, în imagini

Protestele împotriva noilor restricţii COVID-19 au împânzit principalele oraşe din România, iar Capitala nu face excepţie. Duminică şi luni, atât pe lumină cât şi în timpul nopţii - când, potrivit legii, oamenii ar trebui să stea în case - bucureştenii au luat la pas străzile din centrul oraşului, strigându-şi nemulţumirile. 

Luni seară, protestatarii s-au adunat în Piaţa Universităţii, la fel ca în ziua precedentă. Un tânăr a fost luat pe sus de jandarmi şi târât până la dubă pentru că nu purta mască. Acesta refuzase să se legitimeze. Ulterior, manifestanţii au pornit spre Guvern.

Noile restricţii au intrat în vigoare duminică, 28 martie, de la miezul nopţii.

În localităţile care au rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 sub limita de 7,5 la mia de locuitori, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar:

  • 22.00 - 5.00 în zilele de luni până joi;
  • 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Bucureştenii trebuie să prezinte fie legitimaţia de serviciu/adeverinţa eliberată de angajator, fie o declaraţie pe propria răspundere.

Pentru verificarea deplasărilor în interes personal se prezintă declaraţia pe propria răspundere, completată în prealabil. Pentru deplasarea către centrul de vaccinare, persoanele sunt obligate să prezinte dovada programării.

Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată pe o perioada de 14 zile scade sub 3,5/1.000 de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici