Video GALERIE FOTO Sărbătoarea Floriilor, marcată la Iaşi printr-o procesiune la care au participat 3.000 de oameni/ Aproximativ 1.000 de timişoreni, la tradiţionalul pelerinaj de Florii

Sărbătoarea Floriilor a fost marcată, sâmbătă, la Iaşi printr-o procesiune la care au participat aproape 3.000 de oameni. Ieşenii au participat la slujba de vecernie de la Biserica Bărboi, apoi au plecat în procesiune către Catedrala Mitropolitană.

1090 afișări

Aproximativ 1.000 de timişoreni, la tradiţionalul pelerinaj de Florii

Aproximativ 1.000 de credincioşi din Timişoara, preoţi, dar şi Mitropolitul Banatului au participat, sâmbătă, la tradiţionalul pelerinaj de Florii, ţinând în mâini lalele, liliac sau ramuri verzi de salcie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tradiţionalul pelerinaj de Florii a fost organizat şi în acest an la Timişoara.

În jur de 1.000 de credincioşi şi preoţi au plecat, sâmbătă, spre Catedrala Mitropolitană din Timişoara din trei puncte diferite din oraş: Biserica din Piaţa Mocioni, Biserica din Piaţa Crucii şi Mitropolia Banatului. Aceştia au ţinut în mâini lalele, liliac, ramuri verzi de salcie, tablouri cu sfinţi, cruci şi au cântat “Cu noi este Dumnezeu”.

Credincioşii care au parcurs traseul Mitropolia Banatului – Catedrala Mitropolitană au fost însoţiţi şi de IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Participanţii la Pelerinajul Floriilor au poposit câteva minute în faţa catedralei, iar apoi au intrat în lăcaşul de cult, unde a avut loc o slujbă de liturghie oficiată de un sobor de preoţi. După slujbă, credincioşii şi preoţii au înconjurat catedrala mitropolitană.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, aproximativ 600 de poliţişti timişeni se află în stradă, în perioada 7 - 9 aprilie, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii de evenimente negative.

Sărbătoarea Floriilor, marcată la Iaşi printr-o procesiune la care au participat 3.000 de oameni 

Aproape trei mii de ieşeni au participat la slujba de vecernie de la Biserica Bărboi, de unde au plecat, cu ramuri de salcie în mâini, în procesiune către Catedrala Mitropolitană, pentru a marca Sărbătoarea Floriilor.

La ceremonial a participat un sobor de aproape o sută de preoţi.

Traseul a fost acelaşi de 27 de ani, iar preoţii spun că ieşenii vin la procesiune pentru a sărbători intrarea lui Iisus în Ierusalim.

Floriile marchează intrarea în Săptamâna Patimilor, ultima dinaintea Paştelui, cea mai importantă sărbătoare pentru creştini.

"Urmează o săptămână cu un dramatism aparte, este vorba despre Săptămâna Sfintelor Patimi sau Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos, săptămână mai bogată şi din punct de vedere liturgic", a explicat pr. Marian Timfote, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Deşi vântul a bătut cu putere, ieşenii au ieşit din case special pentru a se ruga pentru sănătate şi bunăstare.

Procesiunea condusă de către Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor a durat aproape o oră şi s-a încheiat la Catedrala Mitropolitană, unde credincioşii au fost primiţi de către Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Citeşte şi: Ouă de Paşte

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici