Video GALERIE FOTO Sute de ploieşteni, au aşteptat ore întregi autobuzele. Oamenii nu ştiau că regia de transport era în grevă de avertisment. „Am luat pentru Paşte 8 kilograme de lapte şi ouă. Nu pot să mă duc pe jos acasă“

Sute de ploieşteni au aşteptat, joi, aproape două ore un autobuz de transport în comun, după ce societatea a declanşat greva de avertisment fără să anunţe călătorii, care au aşteptat în staţii cu bagaje, transmite corespondentul MEDIAFAX.

306 afișări

Niciun mijloc de transport în comun nu a circulat joi dimineaţa în Ploieşti, după ce angajaţii Transport Călători Expres (TCE) au declanşat o grevă de avertisment şi au refuzat să iasă pe traseu timp de două ore.

Angajaţii TCE sunt nemulţumiţi de situaţia financiară a societăţii, care spun sindicaliştii, este aproape de faliment.

Liderul Sindicatului Transportatorilor din Ploieşti, Ion Mişcă, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că între orele 9 şi 11 niciun mijloc de transport în comun nu circulă, iar vatmanii, şoferii sau mecanicii s-au strâns în curtea societăţii de transport.

„Nu au circulat autobuze, trolee şi nici tramvaie. Nu am ajuns la niciun consens cu patronatul sau cu municipalitatea. Situaţia financiară este dezastruoasă”, a precizat Mişcă.

Între timp, sute de persoane aşteptau în staţii. Oamenii s-au arătat nemulţumiţi pentru că nu au fost anunţaţi de această grevă de avertisment.

„Suntem bătrâni, suntem bolnavi. Ce facem acum?”, spune unul dintre călători.

„Am fost la piaţă, am luat pentru Paşte 8 kilograme de lapte şi ouă. Nu au anunţat. Nu era niciun afiş. Stau acum încă o oră, aici, în staţie şi aştept. Nu pot să mă duc pe jos acasă”, a mai spus un ploieştean.

Oamenii spun că ar fi trebuit să fie puse afişe pentru ca toată lumea să ştie că trebuie să meargă pe jos sau să ia un taxi.

„Nu am ştiut că e grevă. Nu am văzut afişe puse. Stau şi aştept sau mă duc pe jos acasă, dar e departe. Am văzut că se cuplează mai mulţi şi iau taxiul”, a spus o ploieşteancă.

Potrivit lui Ion Mişcă, angajaţii TCE vor să declanşeze miercuri greva general, pe perioadă nelimitată.

TCE, societate aflată în subordinea Primăriei Ploieşti, are aproximativ 1.000 de angajaţi.

Angajaţii TCE Ploieşti au declanşat şi pe 27 martie o greva spontană, atunci doar o parte din autobuze fiind retrase de pe trasee.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici