Video GALERIE FOTO Unirea Principatelor, în ţară: delegaţii din China, coroane şi multe hore

La Ploieşti, Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza, unde autorităţi locale, parlamentari, cadre didactice, elevi şi cetăţeni s-au strâns la statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

307 afișări

Oficialităţile au depus buchete de flori şi au ţinut discursuri. Reprezentanţii Unităţii Militare 01410 din Ploieşti au adus o coroană de flori pe care au depus-o la statuia domnitorului şi pe care scria “ Recunoştinţă eternă eroilor neamului”. După acest moment, cei prezenţi s-au prins în hora unirii, arată corespondentul MEDIAFAX.

La Timişoara au fost depuse coroane de flori în faţa monumentului lui Alexandru Ioan Cuza, a urmat o paradă militară, iar la final, oficialităţile, printre care şi primarul Nicolae Robu, soldaţi şi participanţi au încins Hora Unirii. Doar câteva zeci de persoane au participat, marţi, la manifestare.

 

 

 

Printre cei prezenţi la manifestări s-au numărat şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, prefectul de Timiş, Mircea Băcală, şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra. Aceştia s-au prins în Hora Unirii, după parada militară, alături de soldaţi şi participanţi. Hora Unirii a fost interpretată de fanfara militară din Timişoara. “Astăzi fost zi liberă şi poate tocmai pentru că au fost patru zile libere, mulţi cetăţeni şi-au făcut programul de odihnă, de relaxare pentru această perioadă şi la ceremonie nu au fost foarte mulţi participanţi. Dar, de obicei, nu sunt foarte mulţi participanţi la ceremoniile din 24 ianuarie. Important este să avem în suflet un gând de recunoştinţă pentru cei ce au făcut să se întâmple Unirea din 1859 şi pentru cei ce anterior, de-a lungul secolelor, prin strădaniile lor, prin luptele lor, prin sacrificiile lor au pregătit acest moment”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei, citat de corespondentul MEDIAFAX

La Arad Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată alături de oficiali ai Republicii Populare China, ajunşi în oraş cu ocazia spectacolului pe care Academia de Dans din Beijing îl susţine marţi seara la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad, informează corespondentul MEDIAFAX.

 

Şeful secţiei cultură a Ambasadei Republicii Populare China la Bucureşti şi o vicepreşedintă a Academiei de Dans din China au participat, marţi, la Arad, la manifestări şi s-au prins în hora unirii din centrul municipiului. Oficialii chinezi au ajuns la Arad cu ocazia spectacolului de dans chinez pe care Academia de Dans de la Beijing îl susţine marţi pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad. La manifestările de la Arad au participat peste 100 de persoane.â

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici