GALERIE FOTO | Vitrine cu resturi de alimente şi insecte moarte, camere frigorifice cu mucegai şi rugină / Suma totală a amenzilor

Vitrine cu resturi de alimente şi insecte moarte, camere frigorifice cu mucegai şi rugină, dar şi jucării periculoase, cu risc de sufocare, fără etichete, brichete fără siguranţă pentru copii, cosmetice şi măşti fără etichete au fost confiscate de inspectorii OPC din magazine din Giurgiu.

1256 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO | Vitrine cu resturi de alimente şi insecte moarte, camere frigorifice cu mucegai şi rugină / Suma totală a amenzilor

Comisarii OPC au găsit în magazine din Giurgiu produse alimentare care nu respectau condiţiile de depozitare, produse alimentare şi nealimentare fără etichete sau fără informaţii complete pe etichete. Alţi operatori economici foloseau spaţii de expunere sau depozitare neigienice (vitrine cu rugină sau deteriorate, cu resturi de alimente şi insecte moarte, camere frigorifice cu mucegai şi rugină).

De asemenea, comisarii au găsit la comercializare jucării periculoase, cu risc de sufocare, fără etichete, brichete fără siguranţă pentru copii, cosmetice şi măşti fără etichete.

Au mai fost găsite materii prime congelate fără etichete, produse păstrate în spaţiul de producţie, la temperatura camerei, o bucătărie neigienizată, ustensile de bucătărie deteriorate.

Verificările comisarilor de la Protecţia Consumatorilor s-au făcut la 15 operatori economici din Giurgiu şi au fost date 22 de sancţiuni, din care 20 de amenzi cu valoare de 218.000 lei. Alte două au fost avertismente.

De asemenea, au fost confiscate 933 kg de produse alimentare, în valoare de 11.189 lei şi pentru 1.710 jucării şi baterii, în valoare de 5.590 lei. S-au mai confiscat, până la remedierea deficienţelor un număr de 5.436 de produse textile, produse de marochinărie, încălţăminte, jucării, trolere, în valoare de 98.535 lei.

O autoservire a fost oprită temporar, iar o măcelărie - carmangerie a fost închisă pentru şase luni. Aceeaşi măsură s-a luat şi pentru încă 5 operatori economici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici