Video GALERIE FOTO: Zeci de pompieri şi voluntari se luptă, de trei zile, să stingă un incendiu de pădure la Bacău

  • Peste 120 de oameni, între care 75 de pompieri, acţionează de trei zile pentru stingerea unui incendiu la o pădure din zona comunei Dofteana, judeţul Bacău
  • În sprijin a fost trimis un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie
  • Incendiul a fost anunţat sâmbătă, în jurul orei 13.00
392 afișări

Zeci de pompieri din cadrul ISU Bacău intervin, de sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pădure din localitatea Bogata, comuna Dofteana. Alături de militari, acţionează aproximativ 50 de voluntari din cadrul SVSU şi lucrători ai Ocolului Silvic.

„Incendiul a fost anunţat sâmbătă, în jurul orei 13.00. Pe parcursul celor trei zile, aproximativ 75 de pompieri au participat la misiune, alături de ei participând voluntarii din cadrul SVSU al comunei Dofteana şi lucrători din cadrul Ocolului Silvic Târgu-Ocna”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

În sprijinul forţele de intervenţie, la faţa locului acţionează, de duminică, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.

„Dispozitivul cu care elicopterul cară apă, găleata, se numeşte <Bambi Bucket> şi are o capacitate de 3000 de litri”, a mai precizat Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, suprafaţa afectată de incendiu este de aproximativ 14 hectare, iar intervenţia este foarte dificilă din cauza terenului accidentat, o pantă foarte abruptă, dar şi din cauza rafalelor de vânt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici