Video Gândurile lui Cristoiu. Cumpănaşu: Părinţii Alexandrei nu vor accepta să plângă alt copil decât al lor. O mână de cenuşă şi şapte dinţi nu sunt de înmormântat

Alexandru Cumpănaşu a afirmat că părinţii Alexandrei Măceşanu sunt convinşi că fiica lor trăieşte, motiv pentru care refuză să predea cartea de identitate a fetei pe care DIICOT ar putea-o folosi pentru a declara decesul şi a închide dosarul.

945 afișări

Unchiul Alexandrei a explicat miercuri, într-o ediţie specială a emisiunii "Gândurile lui Cristoiu", că familia Măceşanu nu crede în argumentele de până acum ale autorităţilor implicate în cercetarea crimelor de la Caracal.

“Ambii părinţi sunt convinşi că Alexandra trăieşte. Eu cred că în primul rând pentru că sunt părinţi şi în al doilea rând pentru că toată argumentaţia autorităţilor, să le spunem autorităţi totuşi, indiferent care ar fi ele parchet, poliţie, ce vreţi dumneavoastră, nu stă în picioare. Pentru oamenii ăştia faptul că 7 dinţi s-au găsit... Am discutat astăzi o oră cu mama, haideţi să vă relatez un episod, poate e mai relevant decât să spun eu ce părere am. Şi mama Alexandrei mi-a spus Alexandrule, dar cum au ars toţi, ăia şapte nu? N-au fost în acelaşi foc? Cum a putut acest Dincă să se apuce el de omorât fata noastră şi de ars dacă fata anunţase poliţia. Deci sunt inadvertenţe logice grave care nu doar îi fac să refuze emoţional, sunt chestiuni raţionale pe care se bazează”, a susţinut Alexandru Cumpănaşu.

Unchiul Alexandrei a arătat că familia Măceşanu nu are nicio obligaţie în raport cu DIICOT şi că numai instanţa poate constata decesul Alexandrei. Mai mult, Cumpănaşu a susţinut că declararea unui deces este ilegală în absenţa unui cadavru şi a unei autopsii.

“DIICOT-ul nu poate decât să-şi facă numărul de a trimite în instanţă acest dosar pentru a scăpa de opinia publică, pe domnul Iohannis, pe domnul Barna şi pe cei care scad în sondaje. Îmi pare rău că o spun, dar... Familia nu are nicio obligaţie în raport cu DIICOT. DIICOT nu stabileşte decesul, un deces îl stabileşte o instanţă. (...) Este ilegal pentru că avocatul meu mi-a explicat foarte clar că nu se poate constata un deces fără să ai o autopsie şi un cadavru, nu ai cum. Nu este legal. Aşa a spus şi domnul Beliş care este apărătorul totuşi al celor de la INML”, a afirmat Alexandru Cumpănaşu.

Acesta a reamintit că a depus o plângere la CSM prin care solicită cercetarea procurorilor implicaţi în acest caz.

“Am depus deja plângere la CSM, la Inspecţia Judiciară, mă rog, la doamna preşedinte, care va decide dacă o va trimite la Inspecţie sau dacă o trimite la Secţia de investigare a infracţiunilor în justiţie, prin care procurorii de caz, care înseamnă întreaga conducere a DIICOT, deci este ceva greu de imaginat pentru mine, trebuie cercetat să vadă dacă şi-au făcut datoria corect. Eu în acest moment am mari dubii, am mari dubii, şi eu şi avocatul meu după ce a studiat omul bruma de informaţii pe care am putut să i-o dau, a făcut solicitare să studieze dosarul”, a afirmat unchiul Alexandrei.

Întrebat de jurnalistul Ion Cristoiu ce va face familia din punct de vedere creştinesc dacă DIICOT stabileşte decesul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu a răspuns: „ Familia nu va accepta, ca să citez din tatăl şi din mama Alexandrei, nu va accepta să plângă alt copil decât al lor. O mână de cenuşă şi şapte dinţi nu sunt de înmormântat. Aşa că din punct de vedere creştinesc, că sunt două aspecte, legal şi creştinesc. Din punct de vedere creştinesc nu va fi nicio înmormântare cel puţin nu acum, nu pe baza acestei decizii a DIICOT pentru că oamenii nu au certitudinea că fata lor a fost ucisă, iar legal vom contesta această hotărâre, dacă va fi această decizie a DIICOT, în instanţă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici