Video Gândurile lui Cristoiu. Topul politicienilor: Eugen Teodorovici suferă de sindromul ”trebuie să mă duc la televizor să fiu interesant” | VIDEO

Doar doi politicieni s-au menţinut pentru a doua săptămână consecutiv în Top 5, realizat de Ion Cristoiu, iar printre noii intraţi este şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Jurnalistul a afirmat la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că premierul a reuşit să obţină susţinerea lui Iohannis.

1185 afișări

Fostul lider PNL Crin Antonescu a părăsit locul 5 şi topul politicienilor, în locul său intrând Rovana Plumb. Sebastian Ghiţă iese şi el din top şi este înlocuit de preşedintele Iohannis care se plasează pe locul 1 după ce a inventat expresia “aproape hotărât”.

Locul 5 - Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene

“Pe locul cinci este Rovana Plumb că înţeleg că va fi deschizătoare de listă la europarlamentare. Dacă mă întrebaţi de ce Rovana Plumb, adică în timp ce la alte partide au totuşi, probabil că PMP-ul îl are pe Traian Băsescu, Cioloş, Corina Creţu. De ce Rovana Plumb? Sigur e o persoană onorabilă, dar toate celelalte partide, inclusiv PNL-ul, au încercat acum o manevră să spunem de imagine...Ştiu eu, poate că cei de la PSD au încredere în structurile... Marea problemă anul acesta este prezenţa la vot, adică dacă vin numai cei scoşi de structuri, atunci PNL şi PSD sunt victorioase...”, a explicat Ion Cristoiu opţiunea pentru cea care va deschide lista candidaţilor PSD la europarlamentare.

Locul 4 - Tudorel Toader, ministrul Justiţiei

“Tudorel Toader, deoarece a supravieţuit...a coborât două locuri pentru că acum a supravieţuit, adică acum a fost la mâna PSD-ului şi a supravieţuit moţiunii simple, probabil că acea ordonanţă de urgenţă privind completele de cinci, cu care sunt de acord, când o să o dea o să discutăm. Sunt de acord, adică nu pot să fie, dacă au fost grave nereguli de procedură, ideea să profite numai cinci inşi şi toţi ăia care au fost victime...”, a explicat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a explicat că remanierea lui Tudorel Toader este o legendă “pentru că în momentul în care a fost scos din Guvern Tudorel Toader, PSD-ul ajunge la mâna lui Iohannis. Iohannis în veci nu va semna. E şi foarte importantă această... uite, o mare prostie cu Rovana Plumb.... Rovana Plumb e în Guvern, ori problema fundamentală a PSD-ului este să n-ajungă la semnătura celui de la Cotroceni (...) Vi-l imaginaţi dumneavoastră pe Klaus Iohannis să accepte pe cine vrea PSD-ul? O respinge până la alegerile prezidenţiale, aşa că e mai bun Tudorel Toader, chiar dacă nu e perfect PSD-ist”, a susţinut Ion Cristoiu.

Locul 3 - Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor

“Domnul Eugen Teodorovici, care domnul Eugen Teodorovici suferă de un sindrom, sindromul <trebuie să mă duc la televizor să fiu interesant>. Este un sindrom periculos pentru politicieni, el când se duce undeva simte nevoia să spună ceva interesant şi, de regulă, spune o năzbâtie şi provoacă, a mai provocat el zeci de... în cazul de faţă nu ştiu, s-a dus la Cristache la România 9 şi l-a întrebat, că ştiţi că acum cum te duci undeva toată lumea te întreabă dacă vei candida, şi el a zis că va candida sau, mă rog, că nu e exclus şi de acolo ştirea în loc să fie ce face el la Finanţe, a fost ştirea că el va candida la prezidenţiale”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 2 - premierul Viorica Dăncilă

“Pe locul doi este Viorica Dăncilă, o să surprindă, doamna Dăncilă a susţinut că corupţia este şi o chestiune de cultură la acea sindrofie ... eu am văzut numai transcrierea, a vrut să polemizeze cu această teză.Şi i-a luat apărarea domnul Klaus Iohannis care a zis că da, corupţia este şi o chestiune de cultură şi ... doamna Viorica Dăncilă a fost într-un fel aprobată şi ridicată de domnul Klaus Iohannis”, a susţinut Ion Cristoiu.

Locul 1 - preşedintele Klaus Iohannis

“ Domnul Klaus Iohannis cu acest <aproape hotărât>, eu unu l-aş pune pe locul întâi pentru că a revoluţionat limba română. Ştiţi că Sadoveanu e foarte greu, adică când ajunge la corectură... foloseşte ”pasere” şi toţi corectorii... de ce pasere şi nu păsări. Aşa şi la domnul Iohannis, adică aproape hotărât nu există în limba română...Nu există. Şi atunci a inventat acest <aproape hotărât> care e subiect şi de glume şi toată lumea spune ce înseamnă, ba chiar a fost şi o parodie, <aproape preşedintele, aproape îndrăgostit, aproape înflorit>, nu există <aproape hotărât>, dar mă rog...”, a explicat Ion Cristoiu.

Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 24 martie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX şi Gândul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici