Gara de Nord din Capitală va avea staţie oficială de taxi. Administratorul va fi ales prin licitaţie

Gara de Nord din Bucureşti, cea mai mare destinaţie feroviară a ţării, va avea o staţie oficială de taxi, al cărei administrator va fi selectat prin licitaţie, potrivit informaţiilor publicate marţi pe pagina de Facebook a Gării de Nord.

457 afișări
Imaginea articolului Gara de Nord din Capitală va avea staţie oficială de taxi. Administratorul va fi ales prin licitaţie

Gara de Nord din Capitală va avea staţie oficială de taxi. Administratorul va fi ales prin licitaţie (Imagine: Marcella Dragan/Mediafax Foto)

Staţia va fi amenajată după modelul celei de la Aeroportul "Henri Coandă", conform sursei citate.

Invitaţia de participare la licitaţia pentru administrarea acestei staţii a fost lansată marţi, termenul de depunere a ofertelor este 20 august, iar deschiderea acestora se va face în 26 august, se mai precizează pe pagina de Facebook a Gării de Nord.

"Sperăm să scăpăm, astfel, de taximetriştii pirat şi de aglomeraţia continuă şi necivilizată de TAXI-uri din faţa intrării principale a Gării", se mai menţionează pe pagina de Facebook a celei mai mari gări din România.

Gara de Nord este administrată de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, care se ocupă de întreaga infrastructura feroviară a ţării.

Problema serviciului de taximetrie în zona gărilor şi a aeroporturilor a revenit în actualitate în vara anului trecut, după ce o studentă japoneză venită cu avionul la Bucureşti a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărită şi ucisă.

În urma acestei crime, poliţiştii au intensificat controalele autoturismelor din gări şi aeroporturi, fiind vizate inclusiv taxiurile şi, implicit, fenomenul pirateriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici