VIDEO  Garsonieră de 10 metri pătraţi închiriată pe nimic într-un mare oraş. Unde se află şi te când te poţi muta

Retailerul suedez de mobilă Ikea a intrat pe piaţa imobiliară japoneză, după ce a cumpărat o locuinţă minuscuă în Tokyo, pentru a o amenaja şi ca s-o cedeze apoi unui chiriaş la preţul de chilipir de 99 de yeni (70 de cenţi) pe lună.

7142 afișări
Imaginea articolului Garsonieră de 10 metri pătraţi închiriată pe nimic într-un mare oraş. Unde se află şi te când te poţi muta

Garsonieră de 10 metri pătraţi închiriată pe nimic într-un mare oraş. Unde se află şi te când te poţi muta

Locaţia de 10 metri pătraţi se află în cartierul Shinjuku, iar Ikea şi-a adăugat mobilierul, pentru a arăta cum au profitat la maximum de spaţiu.

Potrivit Guvernului Metropolitan din Tokyo, peste 14 milioane de oameni locuiesc în Tokyo, ceea ce îl face unul dintre cele mai dens populate oraşe din lume (6.158 de persoane pe kilometru pătrat) - aşa că nu este surprinzător faptul că micro-apartamentele ca acesta devin o tendinţă.

Garsoniera poate fi închiriată până pe 15 ianuarie 2023, dar chiriaşul va trebui să plătească facturile. Cu toate acestea, acest mini-apartament nu este primul „experiment imobiliar” în care a fost implicată compania.

Ikea a contribuit la construirea de case modulare la preţuri accesibile în Suedia, Finlanda şi Norvegia, printr-o societate în comun cu BoKlok şi cu compania suedeză de construcţii Skanska.

BoKlok a lansat, de asemenea, case special concepute pentru bolnavii de demenţă în 2019, astfel încât aceştia să poată continua să locuiască acasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici