Gata să apese pe trăgaci, Vladimir Putin a început „misiunea hipersonică”. Rusia a efectuat noi teste cu rachete

Rusia a testat, vineri, 12 rachete hipersonice Zircon, de la bordul unei fregate şi al unui submarin, pe fondul tensiunilor cu Alianţa Nord-Atlantică, informează agenţiile de presă Interfax şi Reuters.

19671 afișări
Imaginea articolului Gata să apese pe trăgaci, Vladimir Putin a început „misiunea hipersonică”. Rusia a efectuat noi teste cu rachete

Putin a început „misiunea hipersonică”. Rusia a efectuat noi teste cu rachete

De la bordul fregatei Amiral Gorşkov (Proiectul 22350) au fost lansate zece rachete de croazieră hipersonice Zirkon, iar de la bordul submarinului Severodvinsk (clasa Iasen, Proiectul 885) au fost lansate două rachete, în cadrul unor teste, anunţă Flota Nordului din Rusia.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Vladimir Putin a anunţat o serie de teste cu rachete hipersonice de tip Zircon. "Este un eveniment major pentru ţară şi o etapă semnificativă pentru consolidarea securităţii Rusiei şi a capacităţilor de apărare", a afirmat Vladimir Putin.

Rusia a multiplicat testele cu rachete hipersonice în ultimul an, Administraţia Vladimir Putin catalogând drept "invincibilă" noua tehnologie balistică. Preşedintele Vladimir Putin a declarat în trecut că rachetele de tip Zircon pot atinge viteze de nouă ori mai mari decât cea a sunetului şi au o rază de acţiune de circa 1.000 de kilometri.

Laudă tehnologia hipersonică

Liderul de la Kremlin a lăudat tehnologia hipersonică, evidenţiind că vor fi consolidate semnificativ capabilităţile militare ale Rusiei. Sisteme de rachete Zircon urmează să fie instalate începând din 2022 la bordul fregatelor şi submarinelor Forţelor Navale ruse. Primele tipuri de rachete hipersonice, Avangard, capabile să atingă viteze de 27 de ori mai mari decât cea a sunetului, sunt în dotarea armatei ruse din decembrie 2019.

Administraţia Vladimir Putin are ca prioritate modernizarea forţelor armate, în contextul tensiunilor în relaţiile cu Occidentul apărute după anexarea de către Rusia a regiunii ucrainene Crimeea, în 2014. Criza s-a amplificat în contextul în care Ucraina se teme de o lovitură de stat organizată de Rusia şi de un nou atac militar.

Rusia, Statele Unite şi NATO urmează să iniţieze în ianuarie negocieri pentru reducerea tensiunilor prin oferirea unor garanţii de securitate. Moscova a avertizat că va riposta prin măsuri de tip militar dacă Occidentul ignoră cererile sale privind garanţii de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
rachete,
nato

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici