Gemene cu probleme medicale, scoase din familie fiindcă erau ţinute flămânde de către părinţi

Gemene de trei ani, dintr-o localitate vasluiană, ajunse în familia naturală după desfiinţarea Spitalului Tutova, la 1 aprilie, au fost preluate în regim de urgenţă de Direcţia pentru Protecţia Copilului, după ce s-a constatat că fetele sunt neglijate sever şi ţinute flămânde de către părinţi.

166 afișări
Imaginea articolului Gemene cu probleme medicale, scoase din familie fiindcă erau ţinute flămânde de către părinţi

Gemene cu probleme medicale, scoase din familie fiindcă erau ţinute flămânde de către părinţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În urma unor sesizări făcute de Primărie, specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au intervenit într-o familie din localitatea Perieni, de unde au preluat în regim de urgenţă două gemene a căror sănătate era pusă în pericol de către propriii părinţi.

Pe lângă faptul că erau neglijate în permanenţă, fetiţele erau ţinute flămânde, deşi, la externarea din Spitalul Tutova, ambele au fost diagnosticate cu "malnutriţie protein-calorică" şi "retard neuropsihomotor".

"În urma anchetei întreprinse de specialiştii noştri la domiciliul părinţilor celor două fetiţe, s-a constatat că în acest caz este vorba de neglijare, alimentaţie necorespunzătoare şi dezinteres din partea părinţilor faţă de starea de sănătate a celor două surori. Este clar că părinţii celor doi copii nu doresc să se ocupe de creşterea şi îngrijirea acestora şi nu dispun de condiţii materiale şi garanţii morale necesare satisfacerii nevoilor individuale ale fiecărui copil", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu.

Preluate de DGASPC Vaslui, gemenele au fost cazate temporar în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Copilul Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad, urmând a fi identificate şi stabilite măsuri de protecţie specială pentru cele două fete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici