Generaţia Aspire 2018 se pregăteşte pentru cel mai prestigios program de leadership

Aspire 2018 se desfăşoară în perioada 12-19 iulie, la Poiana Braşov, unde 110 participanţi din peste 20 de ţări precum Norvegia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Danemarca sau Venezuela se reunesc. Acesta este cel mai prestigios program de antreprenoriat şi leadership din Sud-Estul Europei.

1121 afișări
Imaginea articolului Generaţia Aspire 2018 se pregăteşte pentru cel mai prestigios program de leadership

Generaţia Aspire 2018 se pregăteşte pentru cel mai prestigios program de leadership

“Ne bucurăm să vedem că şi anul acesta programele Aspire au atras tineri valoroşi din toată lumea, viitori lideri motivaţi să îţi atingă potenţialul care îşi doresc să aibă un impact pozitiv şi să se alăture unei reţele de peste 650 de elevi, studenţi şi profesionişti din 37 de ţări”, a declarat Rodica Burlacu, co-preşedinte Aspire.

Cea de-a 8-a ediţie a programelor va aduce profesori renumiţi de la universităţi de top din lume. Printre aceştia se numără şi Sam Potolicchio, numit unul din cei mai buni profesori din America de Princeton Review în anul 2012 şi a primit premiul OZY Educator oferit celor mai extraordinari şase profesori americani.

“Dintre sutele de experienţe pe care le-am avut în sălile de curs, timpul petrecut în Braşov cu studenţii Aspire se remarcă în mod deosebit. A fost una dintre cele mai memorabile experienţe de predare din viaţa mea. Aspire ştie cum să facă alchimie. Dinamica din clasă pulsează cu o energie speciala, dată atât de inteligenţa şi diversitatea studenţilor, cât şi de chimia dintre participanţi, membrii organizatori şi invitaţi. Academia Aspire construieşte în mod impresionant această energie printr-un curriculum construit cu grijă şi un proces de selecţie atent, pentru a le oferi participanţilor o experienţă de învăţare la standarde înalte”, declară Sam Potolicchio.

Sam se va alătura unor nume deja consacrate la Aspire precum Steve Jarding, profesor la Harvard Kennedy School of Government, prezent de 6 ani la programele Aspire, unde predă elemente de leadership şi cursuri de public speaking.

De asemenea, Phil Malone, profesor al Stanford University, se întoarce şi el în România pentru a susţine cursuri de Design Thinking, ce încurajează creativitatea şi inovaţia. Ediţia 2018 o aduce în premieră în România pe Connie Liu, absolventa MIT şi profesor de Design Thinking la Nueva School, pe Alain Heureux, antreprenor de succes şi profesor al programului de MBA al Universităţii Gdansk, alături de care participanţii vor explora puterea inovaţiei şi pe Paola Rizzi, profesor al Universităţii L’Aquila, care va introduce studenţii în procese de experiential learning. Pe lângă aceştia vor fi prezenţi antreprenori locali de succes şi membri fondatori Aspire.

După terminarea programului, participanţii vor face parte din reţeaua de job-uri, oportunităţi şi internship-uri din cadrul organizaţiei Aspire. Multe companii de top din România şi din străinătate decid să recruteze direct prin intermediul organizaţiei.

Antonius Hegyes, cunoscut de comunitate ca Tony, a participat la Aspire în 2013, la ediţia de High School. “Aspire m-a ajutat să realizez că fiecare dintre noi este capabil să facă o diferenţă în lume – pentru că „dacă nu noi, atunci cine?”. Asta m-a motivat să ies mai des din zona mea de confort, să mă implic mai mult în proiecte şi să îmi asum mai multă responsabilitate în general”, spune Tony.

Pentru implicarea sa în comunitate, Tony a câştigat doi ani la rând bursa DAAD pentru excelenţă academică şi implicare comunitară şi a fost unul dintre cei mai tineri câştigători ai premiului pentru implicare socială oferit anual de universitatea Jacobs din Bremen, unde a studiat. Dupa terminarea universităţii, Tony şi-a înfiinţat propria companie de programare web, după ce a acumulat experienţă ca liber profesionist în acest domeniu.

Dani Oros coordonează în prezent departamentul de marketing al companiei Google. El a participat la Aspire în 2011, iar de atunci s-a implicat în echipa de organizare în diferite roluri.

“Pe lângă lucrurile pe care le-am învăţat în cadrul programelor Aspire, experienţa din organizare m-a ajutat să dobândesc competenţe extrem de folositoare şi în mediul de business, iar implicarea în comunitate mi-a adus oportunităţi profesionale, cum ar fi jobul anterior celui de la Google”, a povestit Dani referitor la impactul pe care organizaţia l-a avut asupra parcursului lui.

“Înainte de toate, important e că mi-am dorit enorm experienţa Aspire Young Professionals mai ales după ce am văzut că oamenii cărora le urmăream activitatea au fost în Aspire. Când am participat la programul Aspire, în 2017, construiam alături de oamenii din Moineşti comunitatea din jurul iniţiativei unui cămin de bătrâni, Căminul ASV. Cu spiritul de "poţi face orice" şi întâlnirea cu oameni faini care gândesc şi acţionează la fel, pentru copiii din comunitate am mai făcut şi-o şcoală de vară la cămin şi am recreat atmosfera din copilăria petrecuta la ţară la bunici. La scurt timp, m-am alăturat echipei care îţi deschide lumea antreprenoriatului şi te ajută să devii antreprenor, Rubik Hub”, aminteşte Alexandru Agatinei, care a făcut parte din prima echipă de români care a traversat timp de 10 zile, la -30°C, lacul Baikal îngheţat.

“De curând, m-am întors în Bucureşti, cu un set de valori bine ancorate în cine sunt şi cine devin, şi anume grijă faţă de familie, creare de bunăstare economică şi socială”, a continuat Alexandru.

Tudor Goicea a participat la Aspire Academy 2016: “A fost o experienţă extraordinară pentru mine. Am realizat că priorităţile mele la acel moment nu erau aliniate cu valorile mele. Eram într-o cursă pentru împlinire profesională, pregătit să sacrific lucruri care erau foarte importante pentru mine, ca timpul petrecut cu cei dragi sau timpul investit în a-i ajuta pe cei din jur. După programul Aspire am început sa dedic mai mult timp persoanelor importante pentru mine şi asta fac şi astăzi”. După terminarea programului, Tudor s-a alăturat echipei Aspire ca voluntar şi organizează o tabără de vară pentru copii defavorizaţi social, în cadrul ARAPAMESCU Day Care Center din Sibiu, pentru care acum strânge fonduri. Pe plan profesional, Tudor se ocupă de business development pentru TypingDNA. “Aspire pentru mine este un loc în care mă încarc de energie şi pot fi autentic. De asemenea, mi-a adus prieteni buni (sper că pentru întreaga viaţă) care mă inspiră în fiecare zi” relatează acesta.

“Aspire Academy a fost nu doar un program de vară din care am învăţat foarte multe noţiuni, ci o experienţă care mi-a schimbat viaţa. Am prins curaj şi încredere în mine să-mi urmez visurile şi să fac o schimbare în societate, iar astăzi, la doi ani după ce am vorbit prima dată despre Smiles for the Future, program educational de igiena orala pentru copii, proiectul se întâmplă şi e în continuă dezvoltare” a menţionat Raluca Georgescu, studentă a Universităţii Carol Davila.

Patricia Trofin a participat în anul 2016 la programul Aspire High School, iar acum este viitoare studenta la Drept, în cadrul Universităţii Cambridge. Pasiunea pentru dilemele morale şi problemele sociale cu care ne confruntăm astăzi au determinat-o să devină implicată în Parlamentul European al Tinerilor (EYP) şi sa-şi dedice timpul acestor sesiuni care promovează educarea civica a participanţilor din toată ţara. Participarea la programele Aspire au constituit o oportunitate unică pentru ea de a discuta şi de a primi îndrumări de la profesori precum Luciana Hermann sau Steve Jarding cu privire la parcursul universitar.

Aspire este un program fondat în România acum 7 ani de foşti absolvenţi ai facultăţilor Harvard, Princeton şi alte instituţii Ivy League. Academia Aspire este menită să atragă tineri determinaţi şi să le ofere timp de câteva zile o pregătire similară celei din marile şcoli de business. La Aspire leadership-ul nu se învaţă doar în prezentări şi cursuri, ci prin lecţii de tango, studii de caz, exerciţii în aer liber şi proiecte de grup. Programele de vară sunt împărţite în 3 categorii: High School pentru elevii de liceu, Academy pentru studenţi şi Professionals, pentru oameni cu 3-5 ani de experienţă de muncă. Programele Aspire se dezvoltă în fiecare an, în ultimii ani fiind lansate iniţiativele Aspire for Teachers si Aspire Pre-Accelerator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici