Generaţia de sacrificiu: În mijlocul discuţiilor despre redeschiderea şcolilor şi vaccinarea profesorilor, elevii au de pierdut

  • Copiii învaţă online de câteva luni.
  • Prof. univ. dr. Cristian Apetrei: „Este extraordinar de important să vaccinăm profesorii.”
  • Decizia de deschidere a şcolilor trebuie descentralizată, spune fostul ministru al Educaţiei Mircea Miclea.
3929 afișări
Imaginea articolului Generaţia de sacrificiu: În mijlocul discuţiilor despre redeschiderea şcolilor şi vaccinarea profesorilor, elevii au de pierdut

Copiii învaţă online de câteva luni. Nu se ştie, însă, cât va mai dura. Ministrul Educaţiei spune că îşi doreşte redeschiderea şcolilor, măcar pentru elevii din clasele primare. Dar nu oferă şi o dată clară.

O soluţie pe care oamenii au tot auzit-o ar fi ca profesorii să devină prioritate la vaccinare. Însă, coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiţă, nu spune nici el ceva concret.

„Din ceea ce ştiu, din discuţiile cu Ministerul Educaţiei, urmează să se trimită acest tip de chestionar în vederea intenţiei de vaccinare tocmai ca să putem estima numărul persoanelor care doresc în final să se vaccineze. Probabil început de februarie, sfârşit de lună ianuarie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Cristian Apetrei este profesor de boli infecţioase şi microbiologie la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Pittsburg. El spune cât de important este ca vaccinarea profesorilor să înceapă cât mai repede.

„Este extraordinar de important să vaccinăm profesorii, pentru că scopul nostru în momentul de faţă este să deschidem şcolile cât mai repede şi să facem ca sistemul de învăţământ să funcţioneze în parametri cei mai normali pentru că acolo avem mari probleme”, este de părere prof. univ. dr. Cristian Apetrei.

Cert e că elevii pierd. Pierd cu fiecare oră desfăşurată online, pierd pentru că pandemia este gestionată prost, pierd pentru că sistemul de învăţământ românesc nu a reuşit să se adapteze la online nici măcar în momentul în care a fost forţat.

Decizia de deschidere a şcolilor trebuie descentralizată, spune fostul ministru al Educaţiei Mircea Miclea. Nu trebuie să aşteptăm vaccinarea profesorilor ca să dăm voie elevilor să se întoarcă în bănci.

„E foarte bine că începem să vaccinăm populaţia, dar subliniez, a nu ştiu câta oară, nu trebuie să legăm începutul şcolii în mod necesar de campania de vaccinare. Este o valoare fundamentală. Alte ţări, inclusiv OMS au susţinut că trebuie continuată şcoala, în condiţii mult mai grave”, explică Mircea Miclea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici