Genică Boerică, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare

Omul de afaceri craiovean Genică Boerică a fost condamnat, marţi, de magistraţii Tribunalului Dolj, la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare într-un dosar privind o rambursare ilegală de TVA de 1,1 milioane de lei, decizia instanţei nefiind definitivă.

378 afișări
Imaginea articolului Genică Boerică, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare

Genică Boerică, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

Genică Boerică a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare, el fiind acuzat de delapidare, înşelăciune şi evaziune fiscală.

Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit Poliţiei Române, în cursul anului 2004, omul de afaceri Genică Boerică, împreună cu alte două persoane Radu Drăgan (28 de ani, din Bucureşti) şi Aurel Dorian Prie (40 de ani, din Craiova), au constituit un grup infracţional organizat şi au întocmit documente fictive de vânzare-cumpărare a unei plantaţii de viţă-de-vie, în suprafaţă de 25 de hectare, aparţinând unei ferme din judeţul Mehedinţi, în valoare de 6,98 milioane de lei. Pe baza acestor documente, cei trei au solicitat şi obţinut, de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, o rambursare ilegală de TVA, în valoare de 1,12 milioane de lei, sumă ce a fost virată în contul unei societăţi comerciale din Craiova, administrată de Drăgan Radu.

Anchetatorii au mai stabilit că din cei 1,1 milioane de lei, 270.000 de lei au fost folosiţi de Genică Boerică la lucrările de renovare şi îmbunătăţire a vilei proprii din Poiana Braşov, 600.000 de lei au fost transferaţi în contul unei societăţi din Bucureşti administrate de Radu Drăgan, societate care era folosită uzual pentru spălarea banilor proveniţi din afaceri ilicite, iar 100.000 de lei i-a revenit lui Aurel Prie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici