Video George Becali: Graţierea să se dea pentru condamnările de 3-4 ani. Pentru că nu ştiu la puşcărie niciun politician care are între 3-4 ani puşcărie

Finanţatorul echipei FC Steaua, George Becali, a anunţat că va propune, la consultarea pe ordonanţele pe justiţie de la Ministerul Justiţiei, ca graţierea să se facă doar pentru condamnările "uşoare", de 3-4 ani.

5270 afișări

"Îmi pare rău să vă spun şi mă iertaţi, proiectul ăsta pe care dumneavoastră l-aţi făcut eu îl numesc un proiect şmecheresc. Dau un exemplu: Vişinescu. A luat 20 de ani. Cu proiectul ăsta, peste trei ani este acasă. Că aşa e proiectul ăsta. 20 de ani, jumătate de pedepasă, o treime că are peste 60 de ani şi peste trei ani este acasă. Aşa este. O să vedeţi. Proiectul ăsta graţiază numai faptele de abuz în serviciu. Nimic, evaziunea. Credeam că şi evaziunea. Şi accidentele rutiere. Aşa este proiectul. De aceea l-am numit şmecheresc. Eu am propus de la cinci ani. Am modificat de dimineaţă că mi-a fost jenă de oamenii din stradă, am zis între 3 şi 4 ani. Proiectul trebuie să se dea. Am fost acolo, ştiu ce este, ştiu ce se întâmplă. Cea mai mare problemă a puşcăriei româneşti este ANP-ul. Comandanţii ANP care au mentalitate criminală", a declarat Gigi Becali, în timpul dezbaterii.

Omul de afaceri a mai spus că infracţiunile de şantaj sau înşelăciune ar trebui de asemenea graţiate şi că, dacă "tot se face o lege a graţierii, nu să iasă o mie de oameni, să iaşi şase-şapte mii".

George Becali a mai adăugat că, după părerea sa, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, va fi dat afară "cât de curând, pentru că se crede stăpân".

Finanţatorul echipei FC Steaua, George Becali, a propus, la consultarea pe ordonanţele pe justiţie de la Ministerul Justiţiei, ca graţierea să se facă doar pentru condamnările de 3-4 ani.

"Între 3-4 ani să se dea graţierea. Ştiţi de ce? Pentru că nu ştiu la puşcărie niciun politician care are între 3-4 ani puşcărie. Am propus să rămână pedeapsa la abuzul în serviciu aşa. Şi am propus faptele care trebuie să se graţieze. Pentru că sunt 10 fapte care să se graţieze, adică uşoare, păi dacă tu te şantajezi cu el «dă-mi 5.000 de euro că te spun lu nevastă-ta că ai fost cu o femeie», nu se graţiază asta, e şantaj. Ei nu graţiază şantajul, ei graţiau abuzul în serviciu că dacă voiau sute de milioane. Faptele de corupţie nu se ....E respectul faţă de oamenii din stradă. Şi ei nu au vrut. Nici nu vreau, decât abuzul în serviciu. Graţierea asta ştiu pentru cine se făcea, da? Nu vreau să îmi fac duşmani , dar doar atâta îi transmit: aşa ceva nu se face", a declarat, luni, la intrarea în Ministerul Justiţiei, George Becali.

Finanţatorul echipei FC Steaua a mai declarat că nu este de acord cu modificările asupra Codurilor penale.

"Din moment ce combini graţierea cu codul penal şi scazi la 3 ani şi deosebit de grav înseamnă încă 500.000 ....Peste 500.000 de euro se mai adaugă un an la pedeapsă. Deci trei ani, plus un an jumătate, patru ani jumate. Deci pentru abuzul în serviciu, 200 de milioane dacă furi luai maximum patru ani jumate, deja intrai în graţiere. Deci nu se poate aşa să faci. Să schimbi un Cod Penal într-o lege care rămâne acolo probabil 100 de ani cu 3 ani pedepasă, e inadmisibil. Oamenii au dreptate. Eu nu aveam cum să nu vin pentru că eu ştiu cum e în puşcării şi oamenii ăia trebuie să înţeleagă aşa: că ce e în puşcării este jale şi ei fac parte tot din ăsta, ăia 100.000, ca şi ăia care sunt în puşcării. Am propus binenţeles şi chestiuni alternative. Am spus şi despre învoirea la eliberarea condiţionată ca să fie la drept. Cea mai mare problemă a puşcăriilor ştiţi care este? ANP-ul acolo sunt persoane de 30-40 de ani care sunt oameni cu mentalitate criminală", a mai spus Becali.

La ministerul Justiţiei a început dezbaterea publică pe proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, la care vor participa aproximativ 200 de persoane.

Plenul CSM a dat aviz negativ pentru proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor, decizia fiind luată în şedinţa de miercuri cu majoritate de voturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici