Ger puternic: Minus 34,4 grade la Întorsura Buzăului, minus 32 de grade la Miercurea Ciuc

Termometrele au indicat, luni dimineaţă, minus 34,4 grade Celsius la Întorsura Buzăului, din judeţul Covasna, în timp ce în Harghita, la Miercurea Ciuc, s-au înregistrat, în cursul nopţii, minus 32 de grade Celsius.

184 afișări
Imaginea articolului Ger puternic: Minus 34,4 grade la Întorsura Buzăului, minus 32 de grade la Miercurea Ciuc

Ger puternic: Minus 34,4 grade la Întorsura Buzăului, minus 32 de grade la Miercurea Ciuc (Imagine: Ovidiu Crucin/Mediafax Foto)

Luni dimineaţă în judeţul Covasna s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din această iarnă, respectiv între minus 30 de grede Celsius şi minus 34,4 grade Celsius, iar meteorologii se aşteaptă ca frigul să persiste şi în următoarele două zile.

La Întorsura Buzăului termometrele au indicat, luni dimineaţă, minus 34,4 grade Celsius, la Sfântu Gheorghe s-au înregistrat minus 30 de grade Celsius, iar în zona municipiului Târgu Secuiesc şi la Baraolt au fost minus 29 de grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă au fost minus 36 de grade Celsius.

Şi în judeţul Harghita s-au înregistrat temperaturi extrem de scăzute.

Astfel, la Miercurea Ciuc la ora 02.00 au fost minus 32 de grade Celsius, iar la ora 7.30 termometrele au indicat minus 30 de grade Celsius. La Joseni s-au înregistrat, la orele dimineţii, minus 30,5 grade Celsius, la Topliţa au fost minus 27 de grade Celsius, în timp ce la Odorheiu Secuiesc s-au înregistrat minus 21 de grade Celsius.

Din cauza gerului, autobuzele cu care fac naveta elevii şi muncitorii au avut întârzieri de câteva zeci de minute, şoferii neputând porni moroarele, iar în localitatea Dăneşti mai multe mijloace de transport au rămas în drum după ce a îngheţat combustibilul în rezervor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici