Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare

Germania a anunţat joi un blocaj la nivel naţional pentru persoanele nevaccinate, în timp ce liderii săi au susţinut planurile de vaccinare obligatorie în următoarele luni.

5798 afișări
Imaginea articolului Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare

Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate

Germania interzice accesul persoanelor nevaccinate la toate activităţile comerciale, cu excepţia celor esenţiale, precum supermarketurile şi farmaciile, pentru a limita răspândirea coronavirusului, au anunţat joi cancelarul demisionar Angela Merkel şi succesorul său, Olaf Scholz, în urma unor discuţii de criză cu liderii regionali, potrivit CNN.
 
Cei doi au susţinut, de asemenea, propunerile de vaccinare obligatorie, care, dacă vor fi votate în parlament, ar putea intra în vigoare cel mai devreme din februarie.
 
Această decizie vine după ce o instanţă germană de top a confirmat măsurile impuse de guvern pentru a combate numărul record de infecţii cu SARS-CoV-2. Curtea Constituţională Federală a constatat că starea de asediu şi închiderea şcolilor sunt în conformitate cu constituţia ţării.
 
Germania s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, raportând miercuri peste 67.000 de cazuri noi în 24 de ore.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici